Home [treninzi] Seminar o radu u seksu

Seminar o radu u seksu

37
0

 Američka "seksualna aktivistkinja" Vendi Vinegret i aktivisti JAZAS-a održaće sutra u Beogradu prezentaciju "Aktivizam seksualnih radnica/ka – Iskustvo iz San Franciska". Kako je saopšteno, Vendi je "seksualna radnica i aktivistkinja iz San Franciska koja putuje svetom inicirajući dijalog o raznim pitanjima koja se tiču njene profesije". U Beogradu će govoriti "o svom iskustvu u poslu, organizovanju seksualnih radnika u San Francisku i modelima organizovanja koji bolje funkcionišu, kao i onima koji nisu toliko uspešni".

Vendi, koja radi u klinici Sent Džejms specijalizovanoj za seksualne radnike, "na prezentaciju će doneti razne materijale i 'alate' uz pomoć kojih će prikazati model na osnovu kojeg je ova klinika otvorena".

 

"Pošto dolazim iz San Franciska, shvatam da je moje iskustvo u ovom poslu, kao i u organizovanju, samo jedno od mnogih. Ne očekujem da će ono uvek odgovarati iskustvima drugih žena, u drugim zemljama i drugim kulturama, i bilo bi mi veoma drago da čujem sva pitanja, a još i vise da uspem na njih i da odgovorim", navela je Vendi u saopštenju.

Vendi sarađuje i sa mnogim organizacijama koje se bave pravima seksualnih radnika ili se bore protiv njihove stigmatizacije, navedeno je na kraju saopštenja.