Home [ mjuzik ] Izaberite najbolju ‘Bond’ pesmu

Izaberite najbolju ‘Bond’ pesmu

61
0

 Emisija 'Neviđeno' radija B92 i Kontra magazin pokreću izbor za najbolju pesmu iz serijala filmova o najpopularnijem svetskom špijunu, James-u Bond-u. U susret novoj 'Bond' avanturi, 'Zrno utehe', čija će domaća premijera biti održana 5. novembra, na predstojećoj Loreal Paris Cinemaniji, želimo da saznamo koje su to pesme koje su ostavile najveći utisak na ljubitelje ovog popularnog filmskog serijala. Od Madonne do Širli Besi, Gledis Najt i Tine Turner, do A-Ha i Duran Duran. Muzika koja je obeležila avanture najuzbudljivijeg britanskog agenta. Vi birate najbolju! Glasanje traje od 22. oktobra do 5. novembra, kada ćemo najbolju pesmu proglasiti u Emisiji 'Neviđeno'. Glasanje se odvija putem sajta www.b92.net i specijalnog sajta Kontra magazina, na adresi www.007.kontraweb.net. Glasanje se odvija i putem SMS-a, slanjem rednog broja ili naziva pesme na broj 2392. Svi učesnici ankete glasanjem stiču priliku da dobiju nagrade koje je obezbedila distributerska kuća Tuck kao i karte za premijeru filma 'Zrno utehe'. 16 odabranih pesama za koje se glasa možete preslušati i na sajtu B92.Fm.

007 žurka u Šipražju – četvrtak, 23. oktobrar
Ujedno Vas pozivamo i da nam se pridružite na 007 žurci koju emisija 'Neviđeno' i Kontra magazin organizuju u četvrtak, 23. oktobra, sa početkom u 22h u klubu Šipražje u Beogradu. Ovom prilikom, pored aktuelnih svetskih plesnih i indi hitova imaćete prilike da čujete remikse neke od poznatih tema koje su obeželile filmove o agentu 007. Ulaz slobodan.

O filmu
Film "Zrno utehe" (Quantum of Solace), je 22. avantura Džejmsa Bonda. Danijel Krejg reprizira svoju ulogu čuvenog agenta 007 u najdužoj franšizi u istoriji igranog filma. Film režira Mark Foster prema scenariju Nil Purvisa, Roberta Vejda i Pola Hagisa. Uloga Bond devojke je ovaj put poverena Olgi Kirilenko dok svoje uloge repriziraju Džudi Denč i Džefri Vrajt. U ostalim ulogama nalaze se i Dzema Aterton, Metju Amalrik, Džesper Kristensen i Zoakin Kosio. Pošto ga je Vesper, žena koju je voleo izdala, agent 007 ulazi sam u novu misiju. Odlučan u nameri da otkrije istinu, Bond i M (Džudi Denč) pregovaraju sa g. Vajtom (Džesper Kristensen) koji im otkriva da je organizacija koja je ucenjivala Vesper mnogo kompleksnija i opasnija nego što je iko mogao zamisliti. Istražitelji-forenzičari dovode u vezu izdajnika MI6 sa bankovnim računom na Haitiju, gde slučaj zamenjenih identiteta Bonda povezuje sa prelepom, ali impulsivnom Kamil (Olga Kirilenko), ženom koja sprovodi sopstveni plan osvete. Kamila vodi Bonda direktno do Dominika Grina (Metju Amalrik), nemilosrdnog biznismena i glavnog čoveka misteriozne organizacije. U misiji koja ga vodi u Austriju, Italiju i Južnu Ameriku, Bond otkriva da je Grinov plan da preuzme potpunu kontrolu nad jednim od svetski najvažnijeg prirodnog resursa i da je sklopio dogovor sa proteranim generalom Medranom. Koristeći pomoćnike i manipulišući moćnim kontaktima unutar CIA-e i britanske vlade, Grin obećava generalu da će srušiti režim u Latinskoj Americi i dati mu potpunu kontrolu nad zemljom u zamenu za naizgled bezvredan komad zemlje. U svetu izdaja, ubistava i prevara Bond se udružuje sa starim prijateljima u borbi da otkrije istinu. Kako se bliži razotkrivanju čoveka odgovornog za Vesperinu izdaju, agent 007 mora da bude uvek jedan korak ispred CIA-e, terorista, čak i ispred M, kako bi osujetio Grinov opaki plan i zaustavio njegovu organizaciju.

www.007.kontraweb.net