Home [njuz] Donatorska večera za najbolje studente

Donatorska večera za najbolje studente

62
0

 Četrdeset najboljih studenata sa srpskih univerziteta u protekle dve godine učilo je na prestižnom Notingem Univerzitetu zahvaljujući Fondaciji Prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića II. Prve godine je 20 talentovanih akademaca iz Srbije steklo master diplome. Ove jeseni će njihovih osamnaest kolega takođe odbraniti master radove dok će dvoje najambicioznijih postati doktori nauka. Svakom od njih jednogodišnje školovanje i troškovi života stipendirani su u iznosu od 25.000 funti.

– U Notingemu smo osim znanja stekli i iskustvo življenja u multikulturalnoj sredini. Pošto smo uspeli da i tamo potvrdimo naše talente i sposobnosti sa puno samopouzdanja počinjemo naše profesionalne karijere u domovini – rekla je Andrijana Vasić stipendistica fondacije Prestolonaslednika na sinoćnoj dobrotvornoj gala večeri u Belom Dvoru, na kojoj su prikupljene značajne donacije.

– Cilj nam je da obezbedimo trajne prilive školarina kako bi naša talentovana deca upoznala programe prestižnih svetskih univerzita. Pošto stipendisti imaju obavezu da pet godina posle sticanja diploma na inostranim univerzitetima, rade u Srbiji, siguran sam da je ulaganje u njih najbolji način za razvoj naše zemlje rekao je Prestolonaslednik Aleksandar II.

Okupljenim donatorima zahvalio se rektor Beogradskog Univerziteta prof. Dr Branko Kovačević koji je napomenuo da je Fondacija Prestolonaslednika Aleksandra II osim stipendija najboljim studentima obezbedila i novac za osnivanje Centara za razvoj karijere i savetovanje mladih na Univerzitetima u Srbiji.

Izvor: Blic