Home [akcija] prezentacija izveštaja Centra za prava deteta

prezentacija izveštaja Centra za prava deteta

40
0

 Loznica
Kancelarija za mlade opštine Loznica organizuje prezentaciju izveštaja Centra za prava deteta o stanju prava deteta u Srbiji, koja će se održati u sredu 8. oktobra u Srednjoj ekonomskoj školi u Loznici, sa početkom u 12 sati.
Gosti koji prezentuju ovaj izveštaj dolaze iz Beograda, Centra za prava deteta (CPD), organizacije koja se još od 1996. godine bavi sistematskim praćenjem stanja u ovoj oblasti i unapređenjem zakonodavstva koje reguliše položaj dece u Srbiji. Izveštaj koji će nam predstaviti zanimljiv je po tome što su ga sastavila sama deca, okupljena oko Dečje koalicije za izradu ovog izveštaja. Uz podršku CPD, članovi Dečje koalicije su organizovali veliko nacionalno istraživanje, u kome je učestvovalo 1.132 njihovih vršnjaka od 12-17 godina iz cele zemlje. Rezultati ovog istraživanja objedinjeni su u izveštaju koji je ove godine prezentovan Komitetu za prava deteta u Ženevi, a sad će imati prilike da se s njim upoznaju i deca iz lozničkih škola.

Podršku organizaciji istraživanja, kao i izradi i promociji ovog izveštaja, pružio je GTZ, nemačka vladina organizacija za međunarodnu saradnju. Loznica je jedan od 23 grada u kome je obavljeno ovo istraživanje, kao i jedan od 14 gradova u kome se održava promocija Dečjeg izveštaja.

Pored upoznavanja sa najznačajnijim zaključcima Dečjeg izveštaja, učenici koji budu prisustvovali ovoj prezentaciji imaće priliku da daju svoje predloge za moguće lokalne akcije, inspirisane preporukama iz ovog izveštaja.

Srdačni pozdravi.
Tanja Glišić