Home [ volontiranje ] Zimski kamp škole rok-gitare

Zimski kamp škole rok-gitare

88
0

 Zimski kamp škole rok-gitare, biće održan od 08. do 15. januara 2009. godine u odmaralištu “MN“ na Gučevu. Obezbeđeni su predavači među kojima su: prof. Nikola Starčević i prof. Zoran Starčević iz tria “Balkanske žice“, prof. Davor Lazić, gitarista (mala vita) iz muzičke akademije Hag – Holandija, prof. Jovan Ivković i grupa “Feniks“, prof. Goran Dražević, predavač o studiju, radu u studiju i studijskoj opremi, prof. Milan Rundić, bubnjar, prof. Milan Lukić, basista itd.

 

Za sve učesnike kampa obezbeđena su predavanja o rizicima zavisnosti, omladinske mreže “Iskra“, poseta – ekskurzija do Soko-grada, sportska takmičenja itd.
Obezbeđen je i živi nastup učesnika u diskoteci “Holivud“ u Loznici kao i izdavanje CD sa najboljim numerama snimljenim tokom rada kampa.
Svi muzički instrumenti (bubnjevi, razglas, mikrofon, pojačala) su obezbeđeni a potrebno je poneti samo lične instrumente. Svaki rok orkestar imaće od svog pratioca koji će brinuti o svim detaljima vezanim za realizaciju programa kampa.
Smeštaj za pratioce je gratis. Srdačan pozdrav!

Kotizacija po osobi je 15.000 dinara u koju je uključeno:
– 6 punih pansiona u odmaralištu “MN“
– besplatan prevoz od Loznice
– jednodnevna ekskurzija u Soko grad
– predavanja, korišćenje studija, izdavanje CD
– nastupi i koncerti

Kontakt telefoni:
Kancelarija za mlade – Loznica 015 898 400 063 140 60 67
Prof. Jovan Ivanović 063/803-66-91 Odmaralište “MN“ 015/819-733

Rok za prijavljivanje 15.novembar.

 

 

Ideja o pokretanju rada škole rok-gitare nastala je 2004.godine u krugu lozničkih rok muzičara starije generacije a kao mogućnost da se pruži pomoć i savet mladim muzičarima . Ova ideja je realizovana 2005.godine kada je sa radom počela škola rok-gitare u okviru Centra za kulturu “Vuk Karadžić“.
Škola radi po principu tromesečnih kurseva sa polaznicima od 10 do 20 godina koji su podeljeni u različite grupe. Kursevi su stepenovani i to: početni, srednji i majstorski.
Školu rok-gitare vodi poznati loznički gitarista i pedagog Jovan Ivanović, koristeći najnovija znanja i metode učenja gitare. Radi se pojedinačno i grupno u muzičkim kabinetima opremljenim svim potrebnim spravama i instrumentima.
Posebna vrednost ove škole je kamp rok-gitare koji se održava od 2006.godine u vreme letnjeg i zimskog školskog raspusta u blizini Loznice u odmaralištu “MN“ na Gučevu.
Traje 7 dana u okviru kojih polaznici sviraju, druže se, razmenjuju iskustva, takmiče se i nastupaju. Odmaralište “MN“ se nalazi na 15 km od Loznice, raspolaže sa 130 ležajeva u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama.
Potpuno je opremljeno sa svim uređajima i prostorijama za rad kampa (internet, učionice – letnje i zimske, diskoteka, studio, restoran, prodavnica, sportski tereni, ski-lift itd).
U vreme trajanja kampa organizuju se svakodnevna predavanja gostiju, poznatih rok gitarista i muzičara u prepodnevnim (10-12 časova) i popodnevnim (16-18 časova) terminima.
U večernjim satima održavaju se žive svirke polaznika i predavača gde oni nastupaju zajedno. Generalni pokrovitelj kampa od 2007. godine je Kancelarija za mlade grada Loznice i ova činjenica je dala novi kvalitet i napredak.
Novi sadržaji (predavanja, posete medija, razgovori sa organizacijama mladih) kao i muzički studio, doprineli su da kamp postane zanimljiviji i kvalitetniji.
Snimci u muzičkom studiju se obrađuju i izdaju na CD izdanju Kancelarije za mlade i Centra za kulturu “Vuk Karadžić“.