Home [konkursi] Konkursi za tronedeljno usavršavanje u Americi

Konkursi za tronedeljno usavršavanje u Americi

69
0

 Program koji realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj i organizacija „World learning” nudi stručno usavršavanje u Americi…Program „Povezivanje zajednica” građanima Srbije omogućava tronedeljni boravak u porodičnom domaćinstvu u SAD  i praktičnu obuku u različitim oblastima. Ovaj program se prvi put sprovodi u Srbiji, a prvi finalisti iz oblasti seoskog turizma u Ameriku će otputovati u toku meseca. Konkursi za ostale oblasti biće objavljeni krajem godine.

Program koji realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj i organizacija „World learning” nudi stručno usavršavanje u Americi iz oblasti omladina i sport, savetnici za lokalni ekonomski razvoj, poljoprivredne zadruge i udruženja, podrška zapošljavanju mladih, seoski turizam i marketing.

– Sa kandidatima koji su aplicirali za program rade se intervjui. Poželjno je da kandidati rade u toj oblasti, da su zainteresovani za nove ideje i sticanje novih znanja, fleksibilni i motivisani, otvoreni i komunikativni i odlučni da stvari menjaju nabolje. Poenta programa je da ta znanja koja tamo steknu primene na svoj posao ovde u Srbiji, i obrnuto, da tamo prenesu iskustva odavde – kaže za „24 sata” Ivana Živković iz organizacije „World Learning”.

U svakoj oblasti bira se po 10 učesnika. Neophodno je da imaju minimalno znanje engleskog jezika, jer će im za stručne sastanke biti obezbeđeni prevodioci. Profesionalni program obuhvata posete i sastanke, seminare i okrugle stolove, konsultacije i grupne treninge. Avionske karte, osiguranje, stručni i kulturni programi, smeštaj i hrana plaćeni su.

Finalisti iz oblasti seoskog turizma – privatni preduzetnici, vlasnici seoskih domaćinstava i službenici lokalnih vlasti zaduženi za seoski turizam, putovaće u grad Lakros u državi Viskonsin.


Uslovi koje kandidati moraju da ispunjavaju

Kandidati za program „Povezivanje zajednica” moraju da budu državljani Srbije i da budu zaposleni u Srbiji i da pokažu profesionalne sposobnosti i liderski potencijal. Moraju da imaju znatno iskustvo u određenoj oblasti, da planiraju da u toj oblasti rade bar još naredne dve godine, da se obavežu da u Americi borave u okviru porodičnog domaćinstva i da će se po završetku programa vratiti u Srbiju, kao i da popune sve formulare i ispune uslove za dobijanje i zadržavanje američke vize tipa J-1.

Izvor: 24 sata