Home [njuz] CENTRU ZA RAZVOJ KARIJERE PROSTORIJE U STUDENTSKOM DOMU

CENTRU ZA RAZVOJ KARIJERE PROSTORIJE U STUDENTSKOM DOMU

60
0

 Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata, koji je tokom leta formiran na Univerzitetu u Novom Sadu, dobio je nove prostorije u ulici Dr Ilije Đuričića 3, u zgradi studentskog doma "Slobodan Bajić". – Svečano otvaranje prostorija centra zakazano je za 10. oktobar – najavila je za GL Sonja Šovljanski, stručni saradnik u Centru za razvoj karijere.

Prema njenim rečima, u toku su pripreme za Globalnu nedelju preduzetništva, u saradnji sa Uneskom, dok će u oktobru centar učestvovati u programu "Radne prakse u pokrajinskim sekretarijatima".

– U toku je registracija studenata koji žele da koriste usluge centra i da primaju informacije, uz mogućnost zakazivanja savetovanja sa stručnim saradnikom – navodi sagovornica.

Centar pomaže studentima da obave neophodnu praksu tako što ih upućuje na poslodavce i preporučuju im otvorene konkurse.

Ovakvi centri postoje na svim univerzitetima u Srbiji, a od oktobra i zvanično na Novosadskom univerzitetu.

Uloga centra je da poveže poslovnu zajednicu s akademskom kako bi studenti lakše dobili posao, obavili praksu, i kroz seminare i radionice upoznali se s načinom pisanja biografije i pripremili se za intervju za posao.

Studenti se prvo moraju registrovati kako bi mogli da dobijaju obaveštenja o konkursima i stipendijama. Što se tiče poslodavaca, saradnja s njima odnosi se na prezentacije, objavljivanje konkursa i oglasa, pronalaženje pripravnika i studenata za praksu, ali i organizacija sajma zapošljavanja.

Studenti mogu da se registruju u centru svakog radnog dana od 8 sati do 14.30, a kontakt telefon je 021/48-52-041.

Izvor:Gradjanski