Home [treninzi] Global Changemakers – upoznajte svetske lidere!

Global Changemakers – upoznajte svetske lidere!

42
0

 “Globalni nosioci promena” – Global Changemakers je projekat koji spaja mlade aktiviste i globalne i regionalne lidere na Godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu. Prethodi mu Gildford forum u Londonu, na kome će od 60 učesnika biti izabrano 6 koji će otići u Davos. Prijavite se! Oko 60 uspešnih mladih ljudi od 16 do 19 godina srešće se u Londonu, da razmene iskustva i razviju svoje veštine. Učestvovaće u različitim aktivnostima, posetama i radionicama na Gildford forumu, koji će se održavati od 17. do 23. januara 2009.

Na kraju foruma grupa će izabrati 6 učesnika koji će je predstavljati na Godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, od 27. januara do 1. feburara 2009, gde će svetskim liderima predstaviti njihov slučaj.

Traže se potencijalni nosioci promena, mladi, napredni i originalni mislioci, sposobni da sprovedu svoje ideje u praksu. Oni su samouvereni, asertivni i odlično izražavaju svoje ideje. Najvažnije od svega, povezani su u svojoj zajednici, vide sebe kao deo veće mreže ili više mreža i žele da učestvuju u njihovom oblikovanju.

Ako mislite da ste budući nosilac promena, popunite prijavni formular i pošaljite ga Borisu Kamerniku do 3. oktobra.

Takođe do 3. oktobra svi aplikanti treba da snime i okače po jedan kratak video na You Tube, u kome će predstaviti i za manje od dva minuta odgovoriti na pitanje: „Šta je najveći problem sa kojim se tvoja zajednica danas suočava i šta ti možeš da uradiš da poboljšaš stvari?“.

Ovo je treći projekat Britanskog saveta u saradnji sa Svetskim ekonomskim forumom, a pre njega održani su "Greenwich to Davos" 2007. i "Road to Davos" tokom 2008. U januaru 2008. Branko Vučinić je predstavljao Srbiju na “Putu za Davos“.

{YouTubeVideo id=VcfpfRXtTbg}

Za više informacija i pomoć oko prijave i filma preuzmite vodič.

Za sva pitanja kontaktirajte Borisa Kamernika na adresu: boris.camernik@britishcouncil.org.yu