Home [njuz] BK univerzitet ubuduće – Alfa univerzitet

BK univerzitet ubuduće – Alfa univerzitet

54
0

 Od ove školske godine na čelu BK univerziteta je Grk Nikos Hrizostomua, koji se juče predstavio javnosti i time potvrdio spekulacije da ova visokoškolska ustanova nije više u vlasništvu porodice Karić. Naime, pre desetak dana vest o prodaji prvog privatnog univerziteta u Srbiji izazvala je zabrinutost skoro 4.000 studenata koji četvorogodišnje studije pohađaju u Beogradu, Novom Sadu, Čačku, Novom Pazaru, Nišu i Kraljevu.

Hrizostomu je rekao da se sa prethodnim vlasnikom Bogoljubom Karićem, za kojim je MUP raspisao poternicu, prvi put video pre osam godina, a drugi put pre pet, a da se o kupovini Univerziteta dogovarao sa članovima porodice koji žive na Kipru.

– Najviše sam pregovarao sa Bojanom Karićem – rekao je Hrizostomu i negirao glasine da nije isplaćena cela suma novca, izbegavajući da odgovori na pitanje o kom je iznosu reč.

– Tema ovog sastanka je obrazovanje i želim da tako ostane – objasnio je novi vlasnik, koji kaže da ima iskustvo u ovom poslu, da je radio u Jordanu, Siriji i u zemljama centralne Amerike.

On je rekao da se sa njegovim dolaskom cene školarine neće menjati u školskoj 2008/2009. godini, a da se one kreću do 3.000 evra, u zavisnosti od fakulteta.

Hrizostomu je istakao da će taj fakultet najviše raditi na „akademskom partnerstvu“, što znači da će program biti slični ili jednaki kao u visokoškolskim ustanovama Evropske unije. To studentima i profesorima omogućava da razmenjuju iskustva sa kolegama iz drugih zemalja.

Danijel Cvjetićanin, rektor BK univerziteta, rekao je da će zahtev za akreditaciju podneti u novembru i da za njeno dobijanje postoje svi uslovi, te da nema razloga da budući studenti zbog toga budu zabrinuti.

BK univerzitet je sa promenom vlasnika dobio i novo ime, a jedan od glavnih strateških ciljeva u radu ove ustanove, kako objašnjava Hrizostomu, jeste integracija svih njenih segmenata u jedan pravni subjekat – Alfa univerzitet.

Izvor:Glas