Home [ mjuzik ] Beer Fest ispunjava muzičke želje posetilaca

Beer Fest ispunjava muzičke želje posetilaca

48
0

 Uoči novog izdanja Belgrade Beer Fest-a, koji će se od 20. do 24. avgusta održati na Ušću, Dejan Grastić, direktor marketinga Beogradske kulturne mreže koja već šestu godinu organizuje ovaj događaj, ukazuje na nove momente, kao i već tradicionalne kvalitete popularnog festivala. – Od ove godine menja se lokacija. Zašto?

– Prostor Donjeg grada postao je mali za sve veći broj posetilaca. Istovremeno, Ušće je infrastrukturno sređeno za velike manifestacije, a kako je taj prostor tri puta veći od kalemegdanskog, dileme nije bilo.

Znam da neki imaju žal za Tvrđavom, ali ovaj prostor je mnogo tehničko-logistički lakši za organizovanje manifestacije kroz koju će proći više od 600.000 ljudi. Takođe, i prostor Ušća je prelep – sa njega se vide i delovi Tvrđave, ali i Beograđanka, hram svetog Save… Ne treba se plašiti promena.

Lista izvođača je atraktivnija nego ikada. Po kom principu pravite izbor bendova koji će nastupati?

– Želeli smo da neke bendove prvi put predstavimo festivalskoj publici, istovremeno se trudeći da ispoštujemo većinu želja koje su nam posetioci slali putem sajta tokom cele godine.

Pored toga, tradicionalno dobru atmosferu na festivalu prave Van Gogh i Luis, bez Orthodox Celtsa se Beer Fest ne može zamisliti, a šansu dajemo i mladim bendovima. Za svakoga će biti ponešto.

Da li danas ljudi na Beer Fest prvenstveno dolaze zbog muzike ili zbog piva?

– Beer Fest se najviše posećuje zbog atmosfere. To su nam pokazale mnogobrojne analize koje smo uradili. Naravno, atmosferu čine upravo muzika i pivo, ali i taj nivo opuštenosti koji pružaju besplatan ulaz, tople avgustovske noći…

Kako iz trenutne perspektive gledate na prvo izdanje festivala?

– Kada je održan prvi festival 2003. godine, imali smo snažnu viziju i želju da napravimo originalan događaj, ali nismo znali kako će do kraja sve ispasti. Dobar deo priprema obavili smo u atmosferi vanrednog stanja, i nije bilo lako gledati dalje od mesec-dva unapred, a kamoli više godina.

Tad smo udarili temelje festivala – besplatan ulaz, odličnu muziku, široku lepezu pivskih brendova, lepu lokaciju, dobar marketing. Dovoljan razlog da u prvoj godini festival poseti više od 250.000 ljudi.

Da li planirate da i u budućnosti ulaz bude besplatan?

– Besplatan ulaz je deo imidža Beer Fest-a, momenat koji nas u startu razlikuje od svih drugih. Troškovi produkcije jednog ovakvog događaja su ogromni, ali uspevamo nekako to sve da izbalansiramo, nekada i na granicama izdržljivosti, ali čvrsto verujući da time ulažemo u budućnost.

Premijerno na Beer Fest-u

Ove godine ćemo prvi put na Beer Fest-u imatu priliku da čujemo Film, Kud Idijote, Dragoljuba Đuričića i bubnjare, Kandu Kodžu & Nebojšu, Generaciju 5, Dubiozu kolektiv, Arhangel, Kirila Džajkovskog, Block Out, Atheist Rap, DJ Timo Mass-a, DJ Cedrik Garvais-a, Goribor, Dadu Topića & Time, Oružjem Protivu Otmičara…

Sve učesnike i satnicu muzičkog programa Belgrade Beer Fest-a 2008 možete videti ovde.

Izvor: 24 sata