Home [zabavnik] Predloženo osnivanje pank muzeja u Beogradu

Predloženo osnivanje pank muzeja u Beogradu

46
0

 Muzički internet magazin www.ispred-dragstora.com objavio je studentski elaborat u kome se predlaže osnivanje pank muzeja pod nazivom "No fjučer" (No Future – Nema budućnosti) u Beogradu.

Magazin je pozvao da im se jave svi zainteresovani za projekat Aleksandra Pejinovića, koju je ovu ideju izneo kao student u elaboratu upućenom odseku za Etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu 2004. godine.
Prema Pejinovićevoj ideji muzej, nazvan "No fjučer" po refrenu čuvenih rodonačelnika panka "Seks pistolsa", bio bi kreativna ustanova, koja bi kombinovala muzejsku postavku sa klupskim puštanjem muzike i održavanjem koncerata.
U elaboratu se predlaže da muzej uz stalnu postavku pank predmeta kao što su stare ploče, jakne, čizme, majice ili plakate, sadrži i "Male pank biografije" u kojima bi bivši i sadašnji pankeri opisivali svoj život i iskustva u okviru ove potkulture.
"Što se tiče lokacije, predlažem što stariju zgradu, možda čak namenjenu rušenju. Zgrada bi bila samo konzervirana i konsolidovana, sa enterijerom i eksterijerom uređenim u skladu sa pank orijentacijom. Bili bi pozvani svi zainteresovani da crtežima i grafitima ukrase prostor", predlaže Pejinović.

Izvor:Blic