Home [treninzi] Cisco – Networking takmičenje

Cisco – Networking takmičenje

34
0

 Širom sveta, više od dva miliona studenata završilo je oko 10,000 akademija u više od 165 zemalja isco® je objavio pet dobitnika prestižnog internacionalnog Internet networking takmičenja, NetRiders, koje je prvi put održano online širom 24 zemlje. Pobednici će putovati na sponzorisano studentsko putovanje u Silikonsku dolinu u januaru 2009. godine.

Ukupno, više od 70 nominovanih studenata Networking Akademija učestvovalo je u takmičenju, koje je bilo prvo simultano virtuelno takmičenje Networking Akademije ove veličine. Učesnike su njihove akademije odabrale da bi predstavljali svoje zemlje. Od studenata se tražilo da izvršavaju više zadataka tokom dana, što je uključivalo i odgovaranje na tehnička pitanja sa više odgovora, stvaranje hands-on routing konfiguracija, i istovremeno obavljanje poslova tehničke podrške.

Jedan od učesnika je izjavio:,,NetRiders nude novu dimenziju Networking Akademije. Pored toga što je fantastično iskustvo samo po sebi i prilika za jaku izgradnju zajednice, znate da kao student dobijate šansu da proširite svoje veštine po celom svetu”.

Tokom prošle decenije, jazovi između i zahtevi za nadomeštanje profesionalcima informacionih tehnologija, nastavili su da rastu. Studija koju je Cisco® sproveo u poslednje dve godine otkriva da nedostaci i do 30 odsto mogu sprečiti razvoj i produktivnost u Evropi i na Bliskom Istoku.U zapadnoj Evropi, zemlje kao što su Nemačka, Francuska i Velika Britanija suočavaju se sa prosečnim nedostatkom od 14 odsto, dok je u Ukrajni 28, 000 obučenih ljudi neophodno da bi ispunilo potražnju. Ovo se odnosi i na nedostatak od preko 33 odsto, koji vrši pritisak na IT sektor.

Studenti koji su pobedili, otići će u San Hoze u januaru, gde će provesti nedelju dana u kancelarijama kompanije Cisco® i susresti se sa starijim izvršnim direktorima, sistem inženjerima i drugim stručnjacima koji će im odgovarati na pitanja i podeliti informacije sa njima. Oni će takođe imati priliku da se susretnu sa predstavnicima Cisco-vih partnera i drugih IT organizacija.

Izvor:Personal magazin