Home [zabavnik] Javno odbrojavanje tek od septembra

Javno odbrojavanje tek od septembra

43
0

 Iako za manje od godinu dana u Beograd stiže više od 12 hiljada sportista iz 170 zemanja, u glavnom gradu ne postoji ni jedno obaveštenje koje bi ukazalo na najveću sportsku manifestaciju. Sat koji će odbrojavati preostale dane do 1.jula 2009. biće postavljen na Slaviji tek u septembru.

25. letnje Univerzitetske igre postavile su već dva rekorda, i to po broju učesnika i po broju disciplina, čime se nadmašuju sve dosadašnje Univerzijade. Ipak, Beograđani o tome nisu obavešteni, jer ne postoje plakati, bilbordi ili putokazi koji bi podsetili na Univerzijadu. Organizatori tvrde da je razlog za to što je još uvek rano za oglašavanje.
– Akcija oglašavanja i reklamiranja Univerzijade mora biti u dogovoru sa Međunarodnom federacijom univerzitetskog sporta (FISU). Marketinški plan kreće u septembru, jer se ljudi tada vraćaju sa odmora, a počeće i akademska godina, pa će oglašavanje biti efikasno – objašnjava Tamara Koštro, PR Univerzijade 2009.
Sat koji odbrojava dane do Univerzijade biće postavljen na Slaviji, ali tek krajem septembra. Primera radi, odmah po objavljivanju domaćina Olimpijskih igara, u centru Pekinga je postavljen veliki sat koji je brojio dane, sate, minute i sekunde do 8. avgusta.
– Sat za Univerzijadu je u pripremi, izrađuje ga ista firma kao i onaj u Pekingu, pa će po završetku Olimpijskih igara biti postavljen. Za postavljanje sata je neophodna i dozvola Grada, koju takođe čekamo. Istraživanje koje je sprovela naša firma, pokazala je da su Beograđani dovoljno upućeni, najviše iz medija o Univerzijadi, pa je pravi trenutak da na jesen počne postavljanje bilborda, prikazivanje reklama, spotova i emitovanje oglasa – dodaje Koštro.
Internet sajt je jedino mesto gde se do sada moglo saznati nešto više o Univerijadi, ali već mesec dana ni on nije aktivan, tako da su svi zainteresovani ostali i bez ovog način obaveštavanja. Univerzijada je, posle Olimpijskih igara, najmasovnije i najveće sportsko takmičenje koje se može organizovati u nekoj zemlji. Organizuje se svake druge godine u nekom od gradova zemalja – članica Međunarodne federacije univerzitetskog sporta. Domaćin Univerzijade se određuje po istom principu kao i organizacija Olimpijskih igara, pa predstavlja veliku čast ali i odgovornost zemlji kojoj je dodeljena.

Da li znate kad je Univerzijada u Beogradu?

Dušan Maksić (67)
Znam kad je Univerzijada i ponosan sam što će biti u Beogradu sledeće godine. Mislim da ne treba više reklamirati nego što se to trenutno radi. Za sada je dovoljno, jer ako budu preterali narod će se zasititi, pa ne valja ni to.

Sara Novaković (21)
To je veliko studentsko prvenstvo, ali uopšte ne znam da će to biti u Beogradu, niti kad će biti. Organizatori treba da se zapitaju zbog čega barem na fakultetima nema obaveštenja o predstojećoj Univerzijadi.

Aleksandar Mladenović (18)
Znam iz novina za Univerzijadu, ali to je zato što me to interesuje i pratim. Ozbiljnije se mora pristupiti toj manifestaciji, pa da se ceo Beograd ponosi sledeće godine. Mislim da će pojačati promociju u poslednja dva meseca pred takmičenje.

Olga Jovanović (50)
Ne znam kad je Univerzijada. Ako će to biti u Beogradu sledeće godine mi moramo da se hvalimo tim, jer smo ipak privilegovani time što smo izabrani da budemo domaćini. Nadam se da će biti bolje kada se bude približio početak.

Vuk Stanoj (28)
Stalno se interesujem za Univerzijadu jer mnogi mediji prenose da se kasni sa gradnjom objekata, pa se bojim da se ne obrukamo ako svi dođu a mi nespremni. Mislim da je potrebno više truda oko promocije.

Dušan Bojović (14)
Sportom se bavim ali uopšte nisam čuo za Univerzijadu.
To verovatno znaju samo studenti koji učestvuju. Mislim da nije pošteno što smo neupućeni, naročito mi koji bismo želeli da budemo publika.

10.000 volontera
Na Univerzijadi koja će biti održana od 1. do 12. jula 2009. godine volontiraće i rekordan broj studenata. Oko 10 hiljada mladih pomagaće održavanje Univerzijade i na taj način stvoriti nova iskustva, ali i poznanstva i prijateljstva neophodna u daljem studiranju.

Izvor:Blic