Home [njuz] Stan i hrana u državnoj režiji

Stan i hrana u državnoj režiji

44
0

 Za studente državnih fakulteta i visokih strukovnih škola u Novom Sadu i Zrenjaninu u školskoj 2008/9. biće 2.402 mesta za smeštaj u domovima Studentskog centra “Novi Sad”. U sedam novosadskih domova ima mesta za 2.194 studenta, a u zrenjaninskom domu “Mihajlo Predić” 208. Konkurs za prijem uveliko je raspisan i istaknut na oglasnim tablama fakulteta i škola, a nalazi se i na sajtu “Studentskog centra”.

Pravo da konkurišu imaju samo budžetski studenti, državljani Srbije, s prebivalištem na njenoj teritoriji, kojima mesto studiranja nije stalno mesto boravka, kao i državljani zemalja u okruženju čije se školovanje finansira iz budžeta Srbije. U prvom roku, od 1. do 15. septembra konkurišu studenti prvi put upisani na prvu godinu studija i rekonvalescenti, dok se u drugom, od 15. septembra do 31. oktobra, prijavljuju studenti prvi put upisani u drugu, treću, četvrtu, petu i šestu godinu i apsolventi, te poslediplomci na drugom stepenu studija, pod uslovom da nisu u radnom odnosu, a školovanje im plaća država.

Iz Studentskog centra preporučuju svim kandidatima da pripreme potrebnu dokumentaciju kako bi je mogli predati čim počnu konkursni rokovi i izbegli nepotrebne gužve poslednjih dana konkursa. Prijave se preuzimaju na blagajni bonova SC “Novi Sad”, u dvorištu Studentskog doma “Slobodan Bajić” (Ulica dr Sime Miloševića 10). Uz prijavu se podnose i: uverenje o prosečnoj oceni (za brucoše uspeh iz srednje škole) i godini studiranja, brucoši podnose i podatke o upisu prve godine studija, dok studenti viših godina i apsolventi moraju imati potvrdu fakulteta ili visoke škole o uspehu tokim studija. Potrebna je i potvrda o upisu zimskog semestra, uverenje o prihodima po članu domaćinstva od 1. januara do 30. juna 2008, koju izdaje nadležni opštinski organ iz mesta prebivališta akademca. Studenti rekonvalescenti podnose lekarsko uverenje studentske poliklinike o vrsti i stepenu oboljenja ili invaliditeta.

Izvor:Dnevnik