Home [ muviz ] Muzički program za festivalske goste Palićkog festivala

Muzički program za festivalske goste Palićkog festivala

55
0

 Festival evropskog filma Palić po lepoj tradiciji priprema specijalni muzički program za goste festivala. Članovi filmskih ekipa, predstavnici diplomatskog kora, ličnosti iz javnog i društvenog života i ostali gosti festivala imaće priliku da, svake festivalske večeri, prate bogat muzički program na Ženskom štrandu na Paliću.

ŽAOKE
Nedelja, 20.07.2008.   23.30

Muzička grupa Žaoke se prvi put pojavila u javnosti u maju 2001. godine, u televizijskoj emisiji "Profil i profit" (prvi program RTS-a), u kojoj će gostovati sve do kraja 2002. godine. Nakon toga počinje sa aktivnim radom, nastupajući u brojnim klubovima I na koncertima. Ovaj bend krase zanimljivi muzički aranžmani. Žaoke obrađuju pesme raznovrsnih muzičkih pravaca u vrlo specifičnom i prepoznatljivom stilu: uz ritam sekciju, sa saksofonom, klarinetom, harmonikom, akustičnom gitarom i usnom harmonikom. Posebno je zanimljivo i to što svi članovi grupe i pevaju.

SON CUBA SON
Ponedeljak, 21. 07. 2008.  23.30

Repertoar internacionalnog muzičkog sastava SON-CUBA-SON zasniva se na tradicionalnoj kubanskoj muzici uz obilje čuvenih balada (Besame mucho, Dos gardenias, Chan-chan….), instrumentala, i mnoštvo raznolikih brzih kompozicija sa specifičnim latino ritmovima, koji su Kubu izdvojili kao jednu od najatraktivnijih svetskih destinacija, a njenu muziku učinili široko popularnom svuda u svetu. Dolasku na Balkan prethodile su velike turneje u Buenos Airesu i Mendosi u Argentini, zatim u Paragvaju 1998. godine, a 2000. na Kajmanskim ostrvima i sirom Kariba.Turneja na Balkanu je započela spektakularnim nastupom u Sava Centru 2002. godine, a zatim i u svim većim gradovima bivše SFRJ, ali i Mađarske i Albanije.Kao jedini autentični kubanski sastav u širem regionu Balkana, atraktivni samom pojavom, svojim karakterističnim plesom i pesmom, nisu ostavljali ravnodušnim posetioce njihovih koncerata gde god su se pojavljivali.

MAKAO
Utorak, 22.07. 2008    23.30

Makao crew je pokušaj da se spoji clubbing i život. Promene koje je Makao doneo u odnosu na sve što je do sada postojalo na beogradskoj clubbing sceni jeste stoprocentna zabava. Makao je blizak muzici Guetta, Molokoa, Moralesa, Armstronga, Junior Jacka, Sinclaira, i sinonim za atmosferu na koju niko nije ravnodušan.

PIANO CARDINALS
Sreda, 23.07.2008.   23.30

Piano Cardinals je novosadski funk/rock/soul bend. Sviraju u većini klubova u Novom Sadu i Vojvodini, vrlo energicno, i originalno interpretirajući uglavnom strane, ali i neke domaće autore.

ZVONKO BOGDAN
Četvrtak, 24. 07. 2008. 21.00

U čast palićkog festivala, legenda tamburaške muzike, Zvonko Bogdan prirediće VIP nastup sa novosadskim tamburašima na Ženskom štrandu na Paliću, u četvrtak, 24.jula 2008. sa početkom u 21 čas. Za ovu priliku Bogdan priprema i poseban repertoar kojim će se gosti podsetiti na nezaboravne noći na novosadskoj tvrđavi sa Janikom Balažem. Privilegiju da uživaju u ovom programu imaće samo 300 posetilaca koji najbrže dođu do karte. Ulaznice se mogu nabaviti na broj 065-842-94-95 po ceni od 1.000 dinara za sedenje i 500 dinara za stajanje.

Petnaesto izdanje Festivala evropskog filma Palić biće održano od 19. do 25. jula na više lokacija u prelepom prirodnom okruženju kraj jezera Palić, kao i u Subotici.

Pored Glavnog programa i pratećih programa, Novi mađarski film, Novi izraelski film, Mladi autori Evrope i Omaž program posvećen dobitnicima nagrade Aleksandar Lifka, Kenu Louču i Goranu Paskaljeviću, ove godine će se u koncepciji festivala ponovo naći program Paralele i sudari i novi programi, ECO DOX, Mnoga lica 1968. i Dečji program.
Posetioci Festivala evropskog filma Palić ponovo će imati prilike da uživaju u pažljivo odabranom i inspirativnom muzičkom programu, a od ove godine, prvi put, i u čarima "filmskog kampa"

Kamp je smešten na muškom štrandu na Paliću, opremljen kako bi se posetioci osećali što ugodnije (struja, topla voda), a cena za dve osobe za sedam dana boravka u kampu iznosi samo 800 dinara. Podsećamo da je ulaz na sve filmske projekcije i koncerte besplatan, osim za glavni filmski program gde ulaznica košta 200 dinara.

U okviru muzičkog programa festivala, nastupiće: Schneider TM iz Berlina, DVJ OOF – Cinemix iz Pariza, Pop Ivan iz Budimpešte, Goribor iz Bora i N.O.M iz Moskve.

U skladu sa misijom, atmosferom i festivalskim ambijentom, ovogodišnji slogan Festivala evropskog filma je – Feel, Reflex, Relax.

Više informacija na sajtu festivala – http://www.palicfilmfestival.com