Home [ mjuzik ] Sting i „The Police“ spremaju spektakl

Sting i „The Police“ spremaju spektakl

42
0

 Legendarni britanski bend „The Police“ večeras će održati koncert na beogradskom Ušću. Sting, Endi Samers i Stjuart Koplend će svirati najmanje sat i četrdeset minuta, pevaće sve najveće hitove, a po rečima Rake Marića, vlasnika produkcijske kuće „Mjuzik star prodakšn“, koja organizuje gostovanje slavnih rokera, na Ušću se očekuje između 30.000 i 35.000 posetilaca. Članovi grupe „The Police“ u Beograd dolaze danas po podne, a pravo sa aerodroma će otići na Ušće gde će boraviti sve do koncerta. Za Stinga i ekipu je u bekstejdžu podignut mali grad pod šatorima – na 2.000 metara kvadratnih nalaze se luksuzne svlačionice sa kompletno uređenim toaletima, satelitskom televizijom, klima-uređajima, trpezarijama za članove benda…

   

Engleski muzičari tražili su da njihove prostorije budu ukrašene slikama, palmama i cvetnim aranžmanima, a juče su imali i dodatne zahteve – tražili su 12 tepiha sa orijentalnim dizajnom, dodatne lampe i sveće koje „treba da budu velike, ali ne i skupe“. Takođe, tražili su da u garderobama muzičara budu postavljeni mobilni klima-uređaji – takozvani pingvini.
Da podsetimo, u svom rajderu (listi zahteva) popularni rokeri su tražili da im se obezbedi šampanjac „dom perinjon“, španska i francuska vina, tekila, nekoliko vrsta organskih i neorganskih čokolada, pivo, sokovi, sladoled… Za Stinga i Endija Samersa biće spremljena lakša hrana – riba i piletina, dok je Koplend tražio meso i krompir. Članovi benda koji sa sobom dovode kuvara, šminkera, frizerku i garderoberku, u Beogradu će boraviti tri dana a od organizatora su tražili i da im omoguće obilazak grada.
Stjuart Koplend, bubnjar grupe „The Police“, kaže da sa nestrpljenjem očekuje koncert u Beogradu.
– Srbija je bila vest na televiziji poslednjih par decenija, ali nisam siguran da se iz tih vesti moglo stvarno nešto saznati. Zato me interesuje da dođem i sam vidim Beograd. U međuvremenu, mogu da kažem ovo: u Los Anđelesu postoji restoran u koji volim da idem. To je italijanski restoran, ali su zapravo na svim važnim mestima Srbi. Vlasnici su Srbi, šef kuhinje je Srbin… Ne znam da li su srpska i italijanska kuhinja slične i kakve kulturološke sličnosti postoje između Srbije i Italije, ali verujem da ću uživati u Srbiji, kao što u Los Anđelesu uživam u srpskom restoranu koji se pretvara da je italijanski – rekao je Koplend u razgovoru sa Ivanom Ivačkovićem, portparolom beogradskog koncerta.
Na Ušću je sve spremno za spektakl, postavljena je grandiozna bina široka 58, visoka 22, a duboka 30 metara. Koncertni prostor čija je površina 45.000 metara kvadratnih ograđen je dvostrukom neprozirnom ogradom, posetiocima će na raspolaganju biti 73 ulaza, a kapije se otvaraju u 16 časova. Ukoliko želite da na delu vidite „The Police“ ovo vam je verovatno poslednja prilika, budući da je Sting nedavno izjavio: „Neće biti novog albuma, ili nove turneje. Kada završimo povratničku turneju, priča o „The Police“ se završava“.

Set lista prema podacima sa interneta:
„The Police“ su na većini koncerta izvodili ove pesme:
„Message in a Bottle“
„Walking on the Moon“
„Demolition Man“
„Voices Inside My Head“
„Don’t Stand So Close to Me“
„Driven To Tears“
„Hole In My Life“
„Every Little Thing She
Does Is Magic“
„Wrapped Around Your Finger“
„De Do Do Do, De Da Da Da“
„Invisible Sun“
„Can’t Stand Losing You“
„Roxanne“
„King of Pain“
„So Lonely“
„Every Breath You Take“
„Next To You“

Izvor:  www.blic.rs