Home [konkursi] SIEPA: Raspisan konkurs za kredite

SIEPA: Raspisan konkurs za kredite

39
0

 Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) raspisala je javni poziv za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za nove investicije.Krediti se odobravaju u iznosu od dve do deset hiljada evra, a rok za prijavljivanje je 29. avgust ove godine. Za podsticajna sredstva mogu se prijaviti sva preduzeća koja investiraju u sektore proizvodnje, usluga, i istraživanja, kao i u sektor razvoja.

Sredstva se dodeljuju po novootvorenom radnom mestu i to za investicije u proizvodne delatnosti od dve do pet hiljada evra po novom radnom mestu, za investicije u sektor usluga od dve do deset hiljada evra, kao i za investicije u sektor istraživanja i razvoja od pet do deset hiljada evra po novozaposlenom.

Vrednost bespovratnih sredstava odredjuje se u zavisnosti od sektora investicija i proizvodne delatnosti, a prijave za dodelu sredstava podnose se Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

Isplata će biti vršena periodično tokom trajanja projekta u jednakim iznosima od 25 odsto vrednosti dodeljenih sredstava i to u četiri faze – po zaključenju kupoprodajnog ugovora ili ugovora o zakupu zemljišta; po dobijanju građevinske dozvole; po dobijanju upotrebne dozvole i po ostvarivanju pune zaposlenosti predviđene investicionim projektom.

Kako se navodi, ovo je sedmi prijavni ciklus, a u prvih šest, pristiglo je ukupno 187 zahteva za dodelu sredstava za podsticaj investicija, a sredstava su dodeljena za 65 kompanija, od kojih su 27 strane, a 38 domaćih. Ukupno je izdvojeno 29,4 miliona evra iz NIP-a, za ukupne investicije od 431 miliona evra i otvaranje 13.677 novih radnih mesta.

Izvor:B92