Home Dešavanja “SRBIJA U EU – ŠTA OD TOGA IMAM JA, ŠTA OD TOGA...

“SRBIJA U EU – ŠTA OD TOGA IMAM JA, ŠTA OD TOGA IMA OBRENOVAC”

68
0

 Galerija Sportsko kulturnog centra „Obrenovac“, 18. april, sa početkom u 18 časova.
U cilju poboljšanja informisanosti građana Beograda o tome kako pridruživanje Srbije Evropskoj Uniji utiče na životni standard i kvalitet života, tri nevladine organizacije Beogradski fond za političku izuzetnost, Centar modernih veština i Fond centar za demokratiju realizuju projekat “Srbija u EU – Šta od toga imam ja, šta od toga ima moj grad”.
Aktivnosti na projektu podrazumevaju organizaciju tribina sa temama koje su definisane lokalno i u skladu sa razvojnim potrebama pojedinačnih lokalnih zajednica i interesovanjima građana. Pored toga, u predviđene aktivnosti spadaju
i priprema i podela brošura o evropskim integracijama i postavljanje informativnih štandova.
Realizacija aktivnosti na projektu vezana je za prigradske beogradske opštine (Barajevo, Čukarica, Grocka, Obrenovac, Palilula, Rakovica, Sopot, Surčin, Voždovac i Zemun), jer smatramo da građani ovih delova grada nemaju često prilike da u direktnom kontaktu se ekspertima dobiju odgovore na pitanja o procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.
Projekat “Srbija u EU – Šta od toga imam ja, šta od toga ima moj grad” istovremeno sprovode još 43 organizacije na teritoriji cele Srbije u sklopu obeležavanja 9. maja – Dana Evrope. Sva istraživanja pokazuju da građani Srbije u velikom procentu podržavaju članstvo Srbije u EU, ali i da bi voleli da o ovom procesu budu bolje informisani.