Home [treninzi] Seminar – „Getting EUropean Identity”

Seminar – „Getting EUropean Identity”

75
0

 Mesto: Ljubljana, Kranj, Koper, Slovenija
Organizator: Studentska organizacija Erasmus studentska mreza – Srbija
Trajanje: 07-12. 05. 2008.
Studentska organizacija Erasmus studentska mreza – Srbija vas poziva da ucestvujete u projektu "Getting EUropean Identity" koji se realizuje u saradnji sa partnerima iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.
Seminar ce biti odrzan u Sloveniji (Ljubljana, Kranj i Koper) izmedju 7. i 12. maja 2008. Ucestvuje 30 studenata iz pomenute tri zemlje regiona. U okviru programa studenti ce pohadjati radionice i predavanja u cilju boljeg upoznavanja sa idejom Evropske unije na delu. Neka od pitanja kojima ce se seminar baviti su:

Kakvi su izazovi i sanse evropskih integracija za mlade ljude na Balkanu? Koje su vestine i znanja potrebne mladim ljudima kako bi ovaj proces bio koristan za njih? Kako spojiti Evropu i Balkan?

Ukoliko zelite da ovekovecite studentske trenutke u Srbiji, podelite svoja iskustva o tome sta za vas predstavlja evropski identitet i saznate nesto novo o obrazovanju u Evropskoj uniji, ovaj konkurs je idealna prilika za vas. Posaljite rad na engleskom jeziku na temu "Getting EUropean identity" u formi eseja ili price (do jedne A-4 strane). Poster ili strip su takodje dobrodosli. Budite kreativni i mastoviti!
Pravo ucesca imaju domaci i strani studenti Beogradskog, Novosadskog i Megatrend univerziteta, kao i Beogradskog univerziteta umetnosti. Prednost imaju druљtveno angazovani studenti (u studentskim, nevladinim organizacijama i sl.) sa odlicnim poznavanjem engleskog jezika. Ucesnici takodje moraju imati vazeci pasos.

Svi troљkovi boravka u Sloveniji su pokriveni; smestaj u hostelima, tri obroka dnevno i putni troskovi.

Nakon odabira radova, studenti ce biti pozvani na intervju.
Izabrani studenti ce snimati dokumentarni film o studentskom zivotu u Beogradu, potom provesti jedan dan u pripremama za sedmodnevni boravak u maju u Sloveniji. Tamo ih cekaju zanimljiva predavanja, diskusije, radionice, druzenja i zurke.

Rad sa biografijom (CV) kao i bilo kakva pitanja, posaljite do 15.4.2008. na email:
regional@esnbelgrad e.org (za studente iz Beograda)
i erasmus@balkanidean s.org.yu (za studente iz Novog Sada)