Home [njuz] Novosadski omladinci

Novosadski omladinci

39
0

omladinski klub.jpgNovosadski omladinci nisu uspeli da prikupe 30.000 potpisa neophodnih da se Gradski omladinski program nađe u skupštinskoj proceduri. Za sedam dana peticiju je potpisalo oko 15.000 građana, od čega je nešto više od 13.000 važećih potpisa. Prema rečima Nemanje Tenjovića iz Omladinskog kluba, akcija nije uspela jer nisu sve organizacije, koje su učestvovale u kampanji, do kraja ispoštovale dogovor.

Za razliku od članova Unije učeničkih parlamenata koji su prikupili većinu potpisa, studenti i nevladine organizacije su ostali gluvi za akciju GROM, kao i podmlaci novosadskih opozicionih partija koji su prikupili svega nekoliko stotina potpisa. Druga priča su dekani pojedinih fakulteta koji su zabranili potpisivanje peticije.
Mada peticija nije uspela, omladinci smatraju da je i 13.000 potpisa, prikupljenih za kratko vreme, dobar razlog da javno pozovu gradsku vlast da zajednički organizuju jednodnevnu konferenciju na kojoj će se raspravljati o problemima i potrebama mladih Novosađana, kao i o uspostavljanju trajnih mehanizama povezivanja izvršne vlasti i predstavnika omladinskih organizacija.
Podsetimo, nakon godinu i po dana traženja sastanka, gradonačelnica Maja Gojković je tek nedavno primila predstavnike Omladinskog kluba, kako bi se upoznala sa njihovim aktivnostima i mogućnostima saradnje. Gradonačelnica je tom prilikom obećala da će pomoći u pronalaženju prostora gde bi mladi mogli da realizuju svoje programe.