Home [ knjige/tribine ] “Radionica za izradu mađije”

“Radionica za izradu mađije”

54
0

 U četvrtak, 28. februara u galeriji "Progres" biće otvorena izložba "Radionica za izradu mađije" koju će otvoriti ekipa filma  "Čarlston za Ognjenku". Ekipa filma želi da svim posetiocima otkrije magične sastojke filma, put u carstvo filmskih tajni "Čarlstona za Ognjenku" i zauvek promeni pogled na filmsku produkciju, scenografiju, kostimografiju i vizuelne efekte u domaćoj kinematografiji. Autorka izložbe je kostimografkinja filma „Čarlston za Ognjenku“ Ksenija Terzović, koja predstavlja jedinstvenu priliku da se razotkrije proces nastanka jednog filmskog ostvarenja i otkriju segmenti filmske magije.

Na ovoj nesvakidašnje koncipiranoj izložbi, posetioci će biti u prilici da pogledaju originalne kostime, obuću i modne detalje iz filma, koji su delo Ksenije Terzović, nacrte i delove scenografije iza kojih stoji legenda domaćeg filma Veljko Despotović, i proces nastanka vizuelnih efekata i brojne ilustracije, koje potpisuje umetnički direktor vizuelnih efekata filma „Čarlston za Ognjenku“ i renomirani strip-umetnik Boban Savić – Geto.

Otvaranje izložbe održaće se 28. februar u 20 časova uz prisustvo članova filmske ekipe. Izložba "Radionica za izradu mađije" u galeriji "Progres" biće otvorena do 12. marta.