Home [ muviz ] Snima se film o Plavom Orkestru

Snima se film o Plavom Orkestru

38
0

 Priču o grupi Plavi Orkestar, legendarnoj tinejdžerskoj atrakciji iz 80-ih, na filmsku traku će preneti sarajevi režiser Pjer Žalica (Gori vatra), a muziku za film komponuje lider benda Saša Lošić Loša.„Film se bavi bogatom i dinamičnom karijerom sarajevske grupe Plavi Orkestar. Glavni likovi su Saša i braća Ćeramide, ali ipak sa blagim fokusom na autorsku ličnost Saše Lošića“, kažu u sarajevskoj produkcijskoj kući Refresh Production, koja će raditi pomenuti film. Film je pre par dana najavljen u Prvoj gimnaziji u Sarajevu, mestu na kojem je grupa osnovana.

Saša Lošić je izjavio je da će osnova filma biti muzika kao pozitivan i nepolitički faktor.

„Mislim da ćemo uspeti da ispričamo priču o jednoj epohi, neredu i redu koju ne možemo naći u knjigama“, rekao je on, dodavši da je ovim filmom na tragu da napravi nešto izvan standarda i estetike ovdašnje kinematografije.

Probna snimanja filma, čiji je ukupan budžet 500.000 EUR, čiji je radni naziv Plavi Orkestar obavljena su u Ljubljani, Beogradu i Sarajevu, a film će se snimati u nekoliko evropskih država, te u Kanadi.

Inače, Lošić je početkom februara ušao u novosadski studio Hammer u kome sa producentom Milošem Jovanovićem snima CD sa muzikom TV serije Vratiće se rode.

Prva pesma sa tog izdanja se zove Lova i snimili su je zajedno Šaban Bajramović i Sky Wikluh.

Kako domaća štampa piše, osim njih trojice na albumu učestvuje i Bajaga (koji je takođe snimao muziku za Rode), te Mira Furlan, Edo Maajka i Magnifico.

Podsetimo, Plavi Orkestar je letos najavio snimanje povratničkog albuma i veliku turneju.