Home [ mjuzik ] Marčelo se novim spotom odjavljuje iz politike

Marčelo se novim spotom odjavljuje iz politike

54
0

 Uveliko radeći na trećoj ploči i iščekujući objavljivanje prvog romana, Marčelo spotom za pesmu Senke zaokružuje priču o albumu Puzzle Shock!."Iako sam se politike dotakao u svega tri pesme na dva albuma, mnogi govore o meni kao da mi je to preokupacija. To je površno i dosadno

 A i slaba vajda s aspekta osvešćenja bilo koga muzikom i pisanjem“, objašnjava Marčelo pojavljivanje ovog spota.

{YouTubeVideo id=TX4nPCmRLaU}

„Ovo će biti moj poslednji singl te vrste (prvi i jedini beše Kuća na promaji, pre pet godina) – i poslednji pokušaj da kažem šta mislim na tu temu. Situacija je takva da sam za jedne borac za mir i toleranciju na Balkanu, a za druge, samim tim, neprijatelj sopstvenog naroda i anti-Srbin. To je postao svako ko je pokušao da ukaže da u našem društvu nešto ne valja i da mora da se menja; slično kao da doznaš kako ti je najbolji prijatelj narkoman – šta tada radiš, da li ga tapšeš po ramenu kao da je sve kul ili pokušavaš da mu pomogneš, ukazujući mu da greši? Sasvim sam siguran u stvari koje govorim u Senkama i neću ponavljati, nema potrebe. Trivia za zle jezike: ne, nisam bio niti ću biti član bilo koje stranke. Moj stav je moj stav."

Novi spot je većim delom snimljen filmskom kamerom, uz snimke sadašnjosti sa beogradskih ulica i snimke bliske prošlosti iz arhive TV B92.

Spot je realizovan inicijativom tri sestre Radun, od kojih se najstarija (Slobodanka) bavi režijom u Češkoj i tamo ostvaruje zavidne rezultate u struci.

"Ideja je nikla iz želje da se preduzme neka mala pozitivna akcija za svoju zemlju, da bi ovu pesmu i njenu poruku što više ljudi čulo i razumelo. Pesma je vrlo tačno odslikala naše političke i opšte stavove prema društvu. Sve tri smo mobilisale svoje krugove prijatelja i poznanika da bi se realizovala ova akcija, a sa Marčelom i njegovom ekipom nismo se ranije poznavale, i nismo suviše česti slušaoci repa“, kaže Slobodanka, koja je (uz sestre Jelenu i Ivanu), zaslužna za celu stvar.
Trenutno nema komentara.

Izvor:Popboks