Home [njuz] Donacija za osmeh mališana

Donacija za osmeh mališana

63
0

 Kompanija „Mekdonalds“ darovala je Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj 800.000 dinara. Naime, svake godine ova kompanija vodi akciju pod nazivom „Ruka ruci“ pomažući ugrožene mališane. Ovaj, nemali fond biće uložen u aparate za dijagnostiku bolesti kod dece koja budu smeštena u ovu dečju kliniku.

– Na Svetski dan deteta, svi naši restorani vode akciju koja od svakog „hepi mil“ obroka odvaja 30 odsto i taj novac ide u fond za decu kojoj je pomoć potrebna. Prošle godine smo darivali pomoć NVO Kreativnom edukativnom centru za osobe ometene u razvoju. Osobe iz tog centra rade širom naših restorana i svi kažu da to na njih deluje terapeutski. Ove godine je to Univerzitetska dečja klinika. Mi se nadamo da će im ovaj novac veoma pomoći – rekla je Vesna Pavković, marketing menadžer „Mekdonaldsa“.

U Tiršovoj 10 mališani su juče nestrpljivo čekali početak programa koji je bio pripremljen za njih povodom dodele ove velike donacije. U prepunoj sali zaorio se smeh kada je u nju ušetao trapavi klovn Mekdonald. On je zabavljao mališane puni sat vremena što je za neke od njih bilo lepše nego poklon od 800.000 dinara.

Izvor:Glas javnosti