Home [njuz] Studentska razmena na sajmu kulturnih centara

Studentska razmena na sajmu kulturnih centara

45
0

 U pitanju je Četvrti sajam stranih kulturnih centara koji organizuje Studentska unija Filološkog fakulteta (SUFIL). Ova godina je u odnosu na prethodne specifična po tematskoj oblasti kojoj je posvećena – razmeni studenata i studiranju u inostranstvu. Studenti koji dođu na Sajam mogu da dobiju informacije o svim aktivnostima i programima stranih centara

 između ostalog o kursevima jezika, korišćenju biblioteke i medijateke, a ono što je za studente najinteresantnije – o programima razmene.

– Naša istraživanja su pokazala da najveći broj studenata pokazuje interesovanje baš za ove oblasti. Želimo da im pružimo priliku da dobiju pouzdane informacije kao i da prošire svoje vidike novim mogućnostima. Smatramo da im u tome treba pomoći na pravi i profesionalni način – kaže Ivana Vujatović, predsedavajuća Izvrnšiog odbora Studentske unije Filološkog fakulteta.

Takođe, od ove godine SUFIL je uveo i domaćina Sajma. Ovog puta to je centar „Konfučije" koji će u okviru svog programa organizovati svečanosti i prezentovati NR Kinu.

– Dosadašnje iskustvo nam je pokazalo da novembar predstavlja najpogodnije vreme za održavanje ovakve manifestacije iz više razloga. Pre svega, ovaj period predstavlja početak akademske godine, samim tim i period kada je studente najbolje uputiti u delatnosti centara, a pored toga, na Filološkom fakultetu u ovo doba godine ima najviše novih studenata kojima su informacije ovog tipa najpotrebnije – ističe Vujatović.

Izvor: 24 Sata