Home [treninzi] Poziv za Youth Rights Talks – Dođi da nam mirom zamirišeš! //...

Poziv za Youth Rights Talks – Dođi da nam mirom zamirišeš! // Prijave su u toku

271
0

Ovo nije obični formalni poziv na događaj, savršeno uređeni paragrafi koji sadrže informacije o događaju, opisuju kontekst, temu..  Svetu je potreban reset, i nema mesta za takve formalnosti. Ovakva situacija zahteva udruživanje, gledanje u oči, suočavanje i topli ljudski kontakt.

Zajedno tražimo MIR.

Youth Rights Talks ove godine otvara pitanje mira, u doba kad je on postao redak.

Realno, gde ste poslednji put namirisali mir? Šta za vas mirom miriše? Verujemo da ste pomislili na nešto toplo, malu oazu u svojoj kući, stanu, u svojoj sobi, na svojoj fotelji, pod ćebetom. I miris. Mir.

🔎 A gde je još mir? ima li ga?

Za sve vas koji ste tu i u doba nemira, za vas koji osećate svetsku bol koja vas guši ili pokreće na akciju, za sve vas koji verujete da će mir jednog dana zamirisati planetom, neizbežno i postojano…

🙌 Dobro nam doleteli na PETI Youth Rights Talks!

🕚 Kada i gde?

YRT2022 održava se 2.11.2022. u Prostoru Miljenko Dereta (Dobračina 55, Beograd), a početak je planiran za 11 časova.

👉 Kako možete biti deo događaja?

Na YRT2022 možete učestvovati kao govornik/govornica, ili kao aktivna publika. Prijavite se za ovogodišnji događaj na linku: https://forms.gle/myLqupB3QGVoA7D48

Više o događaju, temi i načinu prijave možete naći u pozivu u prilogu.

 Važno je da znate:

◽ Učešće na događaju je besplatno, za publiku van Beograda obezbedili smo refundaciju putnih troškova (autobuske i vozne karte), a za odabrane govornike i govornice refundaciju putnih troškova (autobuske i vozne karte) i smeštaj. (U prijavi naznačiti potrebu za dodatnom podrškom.)

◽ Prijave za govornike/ce su otvorene do 29. oktobra 2022, a izabrani govornici/ce biće obavešteni o svom učešću najkasnije 30. oktobra u ponoć. Svi govornici/ce ovogodišnjeg YRT imaće priliku da dan pred događaj učestvuju na radionici u Beogradu, tokom koje će svoje govore dovesti do savršenstva! Više informacija o propozicijama Youth Talk-a nalazi se u prijavnom formularu, u delu prijave za govornike i govornice.

◽ Broj mladih u publici je ograničen, pa ti savetujemo da zauzmeš svoje mesto što pre!

◽ Događaj je pristupačan osobama sa invaliditetom, sa obezbeđenim tumačenjem na srpski znakovni jezik.

Youth Rights Talks već petu godinu zaredom organizuje Beogradski centar za ljudska prava u saradnji sa Timom Ujedinjenih nacija za ljudska prava.