Home [treninzi] Poziv za Trening za trenere i Trening za mentore – UNICEF u...

Poziv za Trening za trenere i Trening za mentore – UNICEF u Srbiji poziva zainteresovane za UPSHIFT program

164
0

U okviru implementacije UPSHIFT programa, UNICEF u Srbiji poziva zainteresovane da se prijave na:

  1. Trening za trenere u trajanju od 5 dana (za potrebe kreiranja Tima trenera – 20 ljudi)

i/ili

  1. Trening za mentore u trajanju od 3 dana (Za potrebe kreiranja Tima mentora – 50 ljudi)

za UNICEF metodologiju (baziranu na “design thinking” metodama) razvijenu za UPSHIFT globalni program za adolescente i mlade (uključujući i one iz marginalizovanih grupa). UPSHIFT spaja društveno preduzetništvo, inovacije i timski duh, kako bi osnažio mlade da pokrenu rešavanje društvenih izazova u svom okruženju. Njegova misija je da omogući mladima pristup znanju i veštinama koje ne mogu da steknu u formalnom obrazovanju i aktivno se uključe u poboljšanje života i rešavanje problema u svojoj zajednici.

Tokom UPSHIFT programa adolescenti i mladi učestvuju u intenzivnoj trodnevnoj radionici gde u timovima (10 timova po radionici) rade sa mentorima i trenerima na razvoju inovativnog rešenja za neki od izazova u njihovoj zajednici. Nakon radionice neki od timova dobijaju finansijsku i mentorsku podršku da ideju sprovedu u delo. Više o UPSHIFT-u na linku: https://www.unicef.org/serbia/upshift

Upshift Unicef
UNICEF Srbija

Ko su idealni treneri?

  • Imaju iskustvo u vođenju treninga i radionica
  • Imaju iskustvo u radu sa mladima
  • Imaju osnovno razumevanje design thinking metodologije (nije obavezno)
  • Imaju razvijen osećaj i svesni su različitosti okruženja iz kojih dolaze mladi koji dolaze iz zajednica koje su pod većim rizikom od diskriminacije
  • Mogu da izdvoje vreme za vođenje UPSHIFT radionica u narednih 2 godine (3 dana po radionici)

Ko su idealni mentori?

  • Imaju iskustva u omladinskom aktivizmu
    Imaju iskustvo u radu sa mladima
  • Imaju iskustvo u razvoju tima
  • Imaju iskustvo u mentorstvu (u ulozi mentora i/ili mentija)
  • Mogu da izdvoje vreme za mentorski rad sa grupom (3 dana radionica + 8 sastanaka tokom implementacije ideja ukoliko tim dobije finansiranje)

Šta trening trenera i trening mentora obuhvataju?

  • Trening trenera traje 5 dana (26-30. septembar) i na njemu se: dobijaju napredne trening veštine, detaljno prolazi kroz UPSHIFT metodologiju, dobija iskustvo od postojećih trenera iz regiona, uče alati za rad sa učesnicima (uživo i na daljinu)
  • Trening mentora traje 3 dana ( prva grupa mentora 3-5. ili druga grupa 6-8. oktobar) i na njemu se: dobijaju znanja iz oblasti mentorskih stilova i rada sa decom, detaljno prolazi kroz UPSHIFT metodologiju, dobija iskustvo od postojećih mentora iz regiona, uče alati za rad sa učesnicima (uživo i na daljinu)

Šta dobijate?

  • Vrhunsko znanje primenljivo za implementaciju ne samo UPSHIFT programa (napredne trenerske ili mentorske veštine, design thinking metodologija itd)
  • Priliku da direktno utičete na razvoj konstruktivnog aktivizma i razvoja biznis veština kod adolescenata i mladih
  • Priliku da postanete deo tima koji će u narednih nekoliko godina implementirati veliki broj UPSHIFT radionica i raditi sa velikim brojem dece iz cele Srbije.

Troškovi i honorar:

Svi troškovi učešća na treningu trenera ili treningu mentora, uključujući i prevoz, smeštaj i hranu, su pokriveni od strane organizatora.

Nakon treninga, učesnice i učesnici postaju deo Tima trenera ili Tima mentora i imaju priliku da budu uključeni u radionice u narednom periodu. Za trenere i mentore predviđen je adekvatni honorar.

Mesto i vreme:

Trening trenera: 26-30. septembar, vreme, lokacija i tačan redosled održavanja treninga će biti naknadno dostavljeni.

Treninzi mentora: 3-5. i 6-8. oktobar, vreme, lokacija i tačan redosled održavanja treninga će biti naknadno dostavljeni (u prijavi obavezno naglasite koji od dva termina Vam više odgovara).

Prijava se vrši popunjavanjem formulara na linkovima:

Poslednji rok za prijavu je 19. septembar u 23:59.

Za sva pitanja i nedoumice budite slobodni da pišete na nikola.jovanovic@tuturutu.com. Potrudićemo se da vam odgovorimo u najkraćem roku.