Home [njuz] 200 miliona dinara za mlade

200 miliona dinara za mlade

37
0

 Nacrt nacionalne strategije za mlade biće završen 15. decembra, najavila je ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković. Ona je novinarima rekla da je, prema predlogu budžeta za narednu godinu koji je u ponedeljak usvojila Vlada, za omladinu predviđeno 200 miliona dinara

 i da će taj novac biti iskorišćen za finansiranje programa koji će podržati aktivnije učešće mladih i doprineti poboljšanju njihovog položaja u lokalnoj zajednici, kao i za obrazovanje mladih i istraživanja.

Samardžić Marković je rekla da se u okviru izrade nacionalne strategije održavaju okrugli stolovi širom Srbije na kojima se raspravlja o problemima mladih i mogućnostima poboljšanja njihovog položaja. Od 15. oktobra do danas održano je oko 60 okruglih stolova, na kojima su učestvovali predstavnici vlasti, lokalnih institucija, civilnog društva i poslovnog sektora.

– Pozivam sve mlade da nam se pridruže i da učešćem na okruglim stolovima daju doprinos u izradi strategije koja će definisati ciljeve i zadatke koje želimo da realizujemo u partnerstvu s mladima. To je jedini način da ostvarimo našu viziju, a to je Srbija iz koje mladi neće odlaziti, iz koje neće odlaziti perspektiva i budućnost – istakla je ministarka.
U cilju informisanja javnosti o svim detaljima u vezi sa izradom strategije omladinske politike Ministarstvo je pokrenulo sajt www.zamislizivot.org.

Izvor: Danas