Home [njuz] PODRŽIMO MEĐUNARODNU STUDENTSKU NEDELJU U BEOGRADU!

PODRŽIMO MEĐUNARODNU STUDENTSKU NEDELJU U BEOGRADU!

121
0

ISWiB, poznatiji kao Međunarodna studentska nedelja u Beogradu, predstavlja omladinski festival koji se tradicionalno održava od 2006. godine u Beogradu, glavnom gradu Srbije, i ovde godine je lansirao svoju prvu crowdfunding kampanju!

Festival je otvoren za sve mlade koji imaju između 18 i 30 godina iz celog sveta i okuplja preko 200 mladih, uključujući učesnike, predavače i volontere. Ideja vodilja festivala je da približi mlade iz različitih kulturnih i društvenih sredina kroz druženje, ali i nekoliko raznovrsnih tematskih radionica. Kroz ove radionice, blisku komunikaciju i saradnju, interaktivna predavanja i razne otvorene aktivnosti, mladi će biti u mogućnosti da steknu nova znanja i razmene ideje.

Ovogodišnja krovna tema festivala jesu ciljevi održivog razvoja, koji su definisani Agendom 2030 Ujedinjenih nacija, dok se sam festival se sastoji iz dva segmenta: edukativnog i zabavnog.

Kako bi realizovali tematske radionice i događaj „Srpski dan“, organizacioni tim festivala pokrenuo je crowdfunding kampanju putem sajta Donacije.rs. Cilj kampanje je da se prikupi 150 hiljada dinara za potrebe navedenih akvitnosti festivala. Više o aktivnostima i oblicima pomoći festivalu možete pročitati u nastavku teksta.

Srpski dan predstavlja događaj koji je isključivo namenjen promociji kulture, običaja i vrednosti srpske bogate istorije i tradicije. Dan će ispuniti interaktivne radionice i diskusije tokom kojih će se učesnici upoznati sa srpskim običajima, našom nacionalnom kuhinjom, bogatim vokabularom i izrekama, kao i srpskim načinom života kroz vekove.Sa druge strane, tokom večeri će učesnici festivala moći da kroz srpsku tradicionalnu muziku, ples i igru još lepše i bolje dožive Srbiju.

Svaka od radionica će se baviti jednim ili više ciljeva održivog razvoja kroz naučnu, poslovnu ili umetničku prizmu, a neke od njih su:

  • Urban Sustainability – učesnici se suočavaju sa problemima „modernih“ gradova i problemima održivosti u istim (voda za piće, zagađenje, otpad itd.);
  • Marketing and Media – zastupljenost teme održivog razvoja u današnjim medijima, kao i način na koji mediji izveštavaju o ciljevima održivog razvoja;
  • Fashion and Beauty – akcenat je na brzoj modi i osvešćivanju mladih na probleme koje brza moda donosi svetu u pogledu održivosti;
  • Global strategy – osmisliti strategiju i procese kojima se utiče na svest mladih u pogledu značaja ciljeva održivog razvoja kao što su smanjenje gladi, rodna ravnopravnost, smanjenje nejednakosti itd.
  • Musical – spoj performativnih umetnosti i odgovornog života koji utiče na održivi razvoj;

Festival je moguće podržati online donacijom, donacijom u robi ili deljenjem informacija o kampanji. Više o samim načinima podrške možete pročitati na sajtu https://www.donacije.rs/projekat/iswib-festival-2022/. Svaki oblik podrške će biti cenjen od strane članova organizacionog tima festivala!

Za sve dodatne informacije i pitanja, možete kontaktirati organizatore putem društvenih mreža (Instagram: @iswib_, Facebook: ISWiB, LinkedIn: International Student Week in Belgrade) ili na e-mail: office@iswib.org.

O organizatoru: Svetski omladinski talas (SOT) je omladinsko neprofitno i nevladino udruženje osnovano 2005. godine sa idejom umrežavanja i osnaživanja mladih. Naša misija je uspostavljanje ravnopravnosti među različitim etničkim i socijalnim grupama i rešavanje svih aktuelnih globalnih problema, a naročito onih koji se tiču mladih. To upravo i činimo putem najvažnijih projekata organizacije – Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (ISWiB), Sajam volonterizma, kao i mnogi drugi.