Home [konkursi] Mladi i mediji / Otvoren poziv za podnošenje projektnih ideja 2022/2023

Mladi i mediji / Otvoren poziv za podnošenje projektnih ideja 2022/2023

340
0
Beogradska otvorena škola (BOŠ) raspisuje poziv za podnošenje projektnih ideja (concept note) u okviru programa finansijske podrške partnerstvima između medija i organizacija civilnog društva za mlade, tokom 2022/2023. 
Rok za podnošenje projektnih ideja je četvrtak, 30. jun do 15:00 časova.
PRIJAVI SE
Program podrške se sprovodi u okviru projekta Mladi i mediji za demokratski razvojkoji je podržan od strane Ambasade Švedske u Srbiji. Biće podržane organizacije koje doprinose jačanju demokratije, unapređenju ljudskih prava i vladavini prava u Srbiji.
BOŠ će kroz finansijsku i mentorsku podršku, ali i program jačanja kapaciteta, na godišnjem nivou podržati 8 projekata, a svaki projekat će zajednički sprovoditi dva partnera, odnosno 8 OCD za mlade i 8 medija.
Projektna ideja (concept note) treba da se zasniva na pitanjima od zajedničkog interesa i dogovorenim vrednostima, principima i idejama, i mora da bude podneta u partnerstvu dva partnera: Medija, kao partnera koji će nezavisno istraživati problem i o tome informisati javnost i tako podizati vidljivost teme, kojom se aktivistički bavi njihova partnerska OCD za mlade, stvarati pritisak javnosti da se o prepoznatom problemu javno govori i da se, usled naraslih očekivanja javnosti, problem rešava od strane nadležnih;OCD za mlade, kao partnera koji će se baviti aktivizmom u zajednici gde se projekat sprovodi, raditi na podizanju svesti o problemu, angažovati zainteresovane strane, osmisliti političku, pravnu ili institucionalnu intervenciju i javno zagovarati i sprovoditi aktivnosti koje će voditi ka rešavanju problema.
Mediji i OCD za mlade, u ovom ciklusu, mogu da konkurišu za projektnu finansijsku podršku u: maksimalnom iznosu od 314.000,00 SEK po projektu(u predlogu projekta budžeti partnera će biti odvojeni, što znači da će svaki od dva budžeta biti u maksimalnom iznosu do 157.000,00 SEK).
INFO SESIJE
 U cilju promocije Poziva, BOŠ će organizovati dve info sesije uživo (bar jedna od njih će biti stream-ovana – biće moguće da se prati onlajn). Nakon toga će se održati jedna onlajn Q&A sesija. Informacije (datumi, mesta, linkovi održavanja sesija) blagovremeno će biti objavljeni putem BOŠ sajta i Mingl portala i instagram stranice.
Tokom trajanja otvorenog poziva zainteresovanim medijima i OCD za mlade na raspolaganju će biti i tim BOŠ-a putem elektronske pošte: mladiimediji@bos.rs