Home [treninzi] Poziv za mlade da se priključite regionalnom projektu Panda Labs Junior for...

Poziv za mlade da se priključite regionalnom projektu Panda Labs Junior for Just Transition

229
0

Svetska organizacija za zaštitu prirode WWF vas poziva da se priključite regionalnom projektu Panda Labs Junior for Just Transition i da uzmete budućnost energije u svoje ruke! Prepoznali smo mlade kao ključnu pokretačku snagu pozitivnih promena i želja nam je da mladima u regionima u kojima postoje velika postojenja za korišćenje uglja ukažemo i na druge mogućnosti za razvoj ideja i buduće zaposlenje izvan termoenergetskih postrojenja kao i da ih osnažimo da svoje ideje i predloge iznose javno.

U čemu je problem?

U regionima u kojima se industrija većinski zasniva na korišćenju uglja kao glavnog energenta pored zabrinutosti za obezbeđivanje dovoljne količine elektirčne energije javlja se i bojazan za radna mesta ljudi koji rade u ovom sektoru. Mladi prepoznaju potencijal za razvoj preduzetničkih poduhvata u zelenoj (i drugim) granama industrije ali često smatraju da nemaju prostor, mogućnosti ni dovoljno znanja da se ozbiljnije posvete ovoj temi!

Šta želimo da radimo?

Kroz rad sa mladima, organizacijama mladih i za mlade, edukatorima, mentorima, ekspertima, lokalnim institucijama, srednjim školama i fakultetima želimo da:

  • učimo zajedno o energetskoj tranziciji, ekosistemima i drugim temama kroz webinare i treninge za studente i predavanja u srednjim školama za đake;
  • povežemo mlade iz regiona u zajedničku Panda Hub mrežu;
  • organizujemo hakatone, okrugle stolove i slične skupove na najinteresantnije teme;
  • radimo na tome da se glas mladih čuje i podrži!

Ukoliko si zainteresovan/a za učešće na projetku i imaš između 19 i 25 godina potrebno je da pošalješ prijavu koja će pored osnovnih podataka o tebi (ime, prezime, e-mail, broj telefona, mesto boravka, fakultet/školu koju pohađaš) sadržati i kratko pojašnjenje tvoje motivacije, razloga za učešće, iskustva na sličnim projektima i očekivanja koja imaš od učešća. Prijavu poslati na adresu gvreljanski@wwfadria.org