Home [akcija] Think Green studentski hakaton – otvorene prijave za rešavanje izazova u oblasti...

Think Green studentski hakaton – otvorene prijave za rešavanje izazova u oblasti zaštite životne sredine

234
0

Otvorene su prijave za Think Green studentski hakaton u oblasti zaštite životne sredine koji Naučno-tehnološki park Beograd  (NTP Beograd) organizuje od 13-15. aprila 2022. godine. Prijave su otvorene 4. aprila 2022. godine na LINKU.

Ako te interesuje zaštita životne sredine i kako inovacije mogu doprineti održivijem okruženju, voliš da rešavaš izazove i radiš sa ambicioznim mladim ljudima poput tebe – prijavi se. Za najbolje timove obezbeđene su sjajne nagrade.

Ko može da se prijavi?

Na hakatonu mogu učestvovati studenti svih fakulteta, do 30 godina starosti.

Za učešće na hakatonu zainteresovani se mogu prijaviti i kao tim i kao pojedinci, od kojih će biti formirani multidisciplinarni timovi.

Prednost pri odabiru učesnika imaće multidisciplinarni timovi koji pokažu visoku motivisanost za učešće na ovakvom događaju i studenti završnih godina.

Kako Hakaton izgleda?

Na hakatonu će učestvovati ukupno do 10 timova sa do 5 članova.

Idealan tim čine pojedinci koji poznaju tehnologiju, imaju predznanja o razvoju poslovanja: poznavanju tržišta, marketingu, definisanju ciljnih grupa ili su im problemi ekologije vrlo bliski.

Prvog dana haktona, timovima će biti predstavljeni izazovi i tačan opis problema. Timovi zatim na raspolaganju imaju 72 sata da predlože svoja kreativna rešenja koja se sastoje od tehničkog dela i ispitane potrebe na tržištu. U toku razvoja rešenja timovi nisu u obavezi da budu u kompleksu NTP Beograd, već je u zavisnosti od dinamike i epidemiološke situacije rad moguć i sa drugih lokacija.

Rešenja timova biće predstavljena poslednjeg, trećeg dana hakatona pred stručnim žirijem koji će izabrati najbolje timove.

Zašto bi trebalo da budeš deo hakatona?

  • Steći ćeš nova znanja i dobiti podršku mentora
  • Upoznaćeš druge studente sa sličnim ambicijama i steći nove kontakte
  • Najbolji timovi dobiće dalju podršku za razvoj rešenja kroz startap
  • Rešavajući izazove u oblasti zaštite životne sredine doprinosiš zajednici

Učesnici hakatona imaće priliku da se upoznaju i rade sa uspešnim preduzetnicima i kompanijama članicama NTP Beograd koje razvijaju napredna tehnološka rešenja i inovacije, kako u oblasti zaštite životne sredine tako i u drugim industrijama.

Nagrade za najbolje timove

Sjajne nagrade obezbeđene su za tri prvoplasirana tima i to:

  1. Prvoplasirani tim dobiće ekspertsku podršku za dalji razvoj poslovne ideje tj. inovativnog rešenja do koga su došli na hakatonu, kao i studijsko putovanju u Luven, evropsku prestonicu inovacija 2020, u Belgiji 
  2. Drugoplasirani tim dobija studijsko putovanju u Luven, evropsku prestonicu inovacija 2020, u Belgiji
  3. Trećeplasirani tim dobija vrednu literaturu u oblasti razvoja inovativnih biznisa i startap kompanija.

Studentski Think Green hakaton organizuje se u okviru projekta „EU podrška Naučno-tehnološkom parku Beograd u pružanju usluga inovativnim kompanijama“. Nagrada za dva prvoplasirana tima, studijsko putovanje u Luven, Belgija, obezbeđena je kroz projekat „Puls Evrope – medijske posete EU“. Oba projekta finansira Evropska unija.