Home [konkursi] Nagradni konkurs za građane i građanke #PratimJa

Nagradni konkurs za građane i građanke #PratimJa

134
0

U okviru inicijative Pratim JA objavljujemo nagradni konkurs* na temu funkcionisanja lokalne uprave iz ugla građana i građanki. Informišite nas i na kreativan način podelite sa nama svoje iskustvo sa uslugama opštinske ili gradske uprave – utiske, mišljenja, stavove, zadovoljstvo ili nezadovoljstvo, predloge za unapređenje. Inspirišite druge građane i građanke da urade isto i tako pokrenite promene u svojoj zajednici!

Šta očekujemo od Vas?

Potrebno je da nam na kreativan način dočarate svoje iskustvo sa uslugama ili uopšte radom opštinske ili gradske uprave. Ona podrazumeva sve one usluge koje tražite i dobijate na šalterima svoje opštine ili grada, poput izvoda iz matičnih knjiga rođenih ili knjige državljana, dozvola za privremeno zauzeće javne površine, prava na socijalnu zaštitu. Za potrebe ove kampanje, NISU obuhvaćene posebne javne službe poput prosvete, zdravstva, kulture, kao ni usluge koje pružaju centralni organi Republike Srbije (npr. usluge izdavanja pasoša ili usluge katastra). (Ukoliko primimo takve priloge u okviru kampanje, oni će biti objavljeni u posebnoj sekciji portala („ostale usluge“), ali neće biti razmatrane u okviru ovog konkursa.)

To možete uraditi tako što ćete nam poslati svoje:

  • Video sadržaje (video klip, npr. iz prostorija lokalne samouprave, snimak Vaše izjave o  iskustvu koje želite da podelite, “reportaža”, animacija, video “story/reel” itd..)
  • Vizualne sadržaje (strip, crtež, fotografije…)
  • Pisane sadržaje (opisano iskustvo u formi teksta, eseja…)

Dozvoljeno je i kombinovanje različitih vrsta sadržaja u jednom prilogu, a forma za podnošenje u nastavku omogućava Vam da u okviru jedne prijave zakačite i do deset dokumenata/fajlova.

Više informacija možete pronaći ovde.