Home [ volontiranje ] Volontiraj na Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu

Volontiraj na Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu

145
0

Festival ISWiB, jedan od najvećih studentskih festivala u jugoistočnoj Evropi, otvorio je prijave za svoje volontere koji će u periodu od 6. do 13. avgusta učestvovati u realizaciji istog. Konkurs je sačinjen iz dva kruga. Prvi krug je forma koju treba popuniti do 11. juna, a drugi krug je intervju uživo.

Volonteri su podeljeni u četiri grupe:

  1. Group Guide – vodiči
  2. Logistika
  3. Info&Host
  4. Media volonteri (potrebno je imati svoj fotoaparat).

Pre samog festivala biće organizavne radionice za sve volontere kako bi se upoznali sa svojim zaduženjima. Predznanje i iskustvo nije od presudnog značaja za odabir, osim za Media volontere za koje je potrebno da znaju da koriste fotoaparat. Smeštaj nije obezbeđen, tako da je neophodno da u periodu radionica i festivala volonteri imaju svoj smeštaj u Beogradu.

S obzirom da je bezbednost na festivalu prioritet, uslov za volontiranje je obavezna vakcinacija (2 doze do samog festivala) ili Serološki test (test na antitela). Vakcinacija i antitela znatno smanjuju rizik širenja virusa.

Na zvaničnim profilima na društvenim mrežama nalaze se dodatne informacije, kao i iskustva dosadašnjih volontera koji su pokušali da na najbolji način približe volontiranje na ISWiB-u.

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (International Student Week in Belgrade) zasniva se na konceptu „mladi za mlade”, pružajući mladim ljudima priliku da steknu neophodno teorijsko, ali i praktično iskustvo iz različitih oblasti. Značajan broj, kako učesnika, tako i volontera, priključuju se festivalu svake godine i doprinose njegovoj realizaciji svojim entuzijazmom i posvećenošću. Ovogodišnja tema festivala je mentalno zdravlje, čime želimo da podstaknemo mlade da u svakom trenutku treba da cene sebe.

#IAppreciateMe #CenimSebe