Home [akcija] Konkurs ‚‚Nema nam druge!”

Konkurs ‚‚Nema nam druge!”

106
0

Američki kutak Novi Sad i ove godine obeležiće međunarodni Dan planete Zemlje i to još jednim zanimljivim konkursom ‚‚Nema nam druge!”. Ovaj važan datum obeležava se svakog 22. aprila sa ciljem da podseti na važnost očuvanja ekosistema naše planete i podstakne svakog pojedinca da o njoj jednako brine.

U vreme globalne pandemije suočavamo se sa činjenicom koliko je važno na koji način čuvamo i ophodimo se prema našoj životnoj sredini. Usporeni životni detempo kao rezultat pandemije u gotovo svim delovima sveta pokazao je koliko je ekosistem Zemlje ugrožen našim ponašanjem i surovo nas opomenuo da smo svi bez obzira na uzrast, posao kojim se bavimo i mesto gde živimo, jednako potrebni našoj planeti Zemlji jer – nema nam druge ni planete ni opcije!

Konkurs ‚‚Nema nam druge” namenjen je deci i mladima od 7 do 15 godina koji bi želeli da svojim ličnim primerom pokažu na koji način oni mogu da doprinesu očuvanju ekosistema u svom kraju. Podstičemo aktivističke inicijative i poruke koje mogu i druge da inspirišu.

Kako biste učestvovali u ovom konkursu potrebno je da najpre odaberete jednu od sledeće tri teme:

apciklaža (davanje predmetima novu funkciju),
reciklaža i
eko inicijativa (čišćenje, sadnja ili nešto slično)

Na jednu od ovih tema potrebno je da snimite kratak video klip (u trajanju od 15 sekundi do 2 minuta) i pokažete na koji način vi apciklirate, reciklirate ili sprovodite ekološke aktivnosti u svom kraju.

Radove je potrebno javno postaviti na Fejsbuk ili Instagram kao javnu objavu (public) uz obaveznu naznaku #nemanamdruge i tagovanje Američkog kutka Novi Sad na Fejsbuku ili @acnovisad na Instagramu. Nakon objave, potrebno je i da popunite kratak formular kako bismo mogli da vas kontaktiramo.

Radovi treba da budu samostalna dečija ostvarenja, grupna ili individualna.
Rok za slanje radova je 22. april, a nakon selekcije stručnog žirija (deca će biti obavezno uključena) najbolji radovi biće nagrađeni i objavljeni na našim zvaničnim stranicama kao i stranici Ambasade SAD-a u Beogradu.

Obezbedili smo glavnu nagradu koju otkrivamo uskoro, a biće i drugih simboličnih poklona.