Home [stipendije] PEXIM Program Mentorstva

PEXIM Program Mentorstva

409
0

Nakon serije uspešno održanih mentorskih radionica, PEXIM Fondacija sa ponosom predstavlja svoj novi Program Mentorstvakao još jedan način na koji nastoji da pomogne mladima u Srbiji i Severnoj Makedoniji da ispune svoje karijerne i akademske potencijale.

Uloga mentora je od izuzetnog značaja za profesionalni i lični razvoj mladih ljudi. Kao neko ko je već prešao put kojim kandidat treba da krene, mentori su u mogućnosti da podrže profesionalni razvoj kandidata deljenjem karijernih saveta i uključivanjem u svoju profesionalnu mrežu, kao i ukazivanjemna mogućnosti i izazovesa kojima su se suočili na svom karijernom putu. Mentori takođe mogu da podrže mlade ljude u njihovom ličnom razvoju upućivanjem na njihove jake strane i pružanjem podrške u njihovom osnaživanju, kao i ukazivanjem na prilike za rast. Program je prevashodno namenjen studentima završnih godina fakulteta i onima na samom početku karijere, dok su prijave otvorene za sve one kojima bi značili podrška i saveti PEXIM mentora u daljem usavršavanju.

Izabrani kandidati će imati redovne sastanke sa svojim ličnim mentorima na kojima će diskutovati o svojim planovima za dalji razvoj karijere i/ili akademskog napretka i dobiti savete i podršku. Uspešni kandidatiće takođe imati priliku da se dublje upoznaju sa radom same PEXIM Fondacije, saznaju više o životu tokom studija na Univerzitetu Kembridž i dobiju podršku u procesu prijavljivanja na master studije. Mentori uključeni u program su alumnisti PEXIM Fondacije koji su diplomirali na Univerzitetu Kembridži ostvarili uspešne karijere. Akademske pozadine mentora su raznolike−od primene veštačke inteligencije imašinskog učenja,do međunarodnog prava i menadžmenta. Pored svojih akademskih dostignuća, Mentori raspolažu i zavidnim karijernim iskustvom, kako u radu na samostalnim projektima, tako i u multinacionalnim kompanijama. Biografije svih Mentora se nalazena veb stranici PEXIM Fondacije: http://www.peximfoundation.org/current-scholars/mentorship-initiative/.

Pozivamo sve zainteresovane da se prijaveza PEXIM Program Mentorstva popunjavanjem kratkog formulara na veb stranici PEXIM Fondacije: http://www.peximfoundation.org/current-scholars/mentorship-application/. Rok za prijaveje 30.11.2020