Home [akcija] Prvi Panbike festival u subotu u Pančevu

Prvi Panbike festival u subotu u Pančevu

90
0

Dođi i zabavi se. Sve što ti treba je bicikl i dobra volja.

U Pančevu će u subotu 19.9.2020. godine sa početkom u 17h biti održan prvi biciklistički festival pod nazivom Panbike festival. Događaj se organizuje u okviru projekta Pronađi alternativu putničkom automobilu koji organizuje Ugruženje građana Srbija, moj dom, a sufinansira Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Cilj projekta jeste razvijanje svesti o potrebi očuvanja zaštite životne sredine i promocija alternativnih vidova prevoza, a posebno biciklizma kao zdravog načina kretanja i ekološki pogodnog prevoznog sredstva.

Događaj je namenjen mladima od 16 do 30 godina,a održaće se na platou ispred Gradske uprave grada Pančeva u vidu takmičenja u:

– sporoj vožnji bicikla

– vožnji bicikla s obrnutim kormanom

– poligonu spretnosti za bicikliste

– poznavanju pravila saobraćaja za bicikliste.

Takmičar koji bude imao najviše bodova u svim disciplinama kao nagradu dobiće bicikl.

Broj takmičara je ograničen zbog zabrane okupljanja na otvorenom više od 30 osoba. Obavezna je prijava na imejl-adresu: srbijamojdom@gmail.com. Prilikom prijavljivanja treba navesti: ime, prezime, godinu rođenja i grad iz kojeg tamičar dolazi. Prijave poslati najkasnije do 18. 09.2020. u 23:00. Prijave na licu mesta biće moguće samo u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj takmičara, a upravo zato preporučujemo da se što pre prijavite I dobijete mogućnost da učestvujete u promociji zdravog načina kretanja i ujedno osvojite nagradu.

Svi okupljeni imaće priliku da isprobaju tzv. pijane naočare i da na taj način steknu utisak kako je biti učesnik u saobraćaju pod dejstvom različite količine alkohola, umora, opojnih droga i jakih lekova. Osam različitih vrsta naočara obezbeđene su od strane Agdencije za saobraćaj grada Pančeva. Prijatelji festivala koji će predstaviti svoj rad na 1. Panbike festivalu su Zavod za javno zdravlje Pančevo i Crveni krst Pančevo.