Home [treninzi]
100
0

Zanima vas fotografija, ali niste imali priliku da više o njoj i naučite?

Voleli biste da naučite osnove grafičkog dizajna?

Posećujete razne događaje, festivale, sajmove, konferencije, a pitali ste se ko sve logistički stoji iza toga i šta je sve za jedan takav događaj potrebno?

Čuli ste za pojam kreativne industrije, ali niste znali šta on značava?

Timočki Omladinski Centar će vam u narednim mesecima pružiti priliku da saznate kakve veze, organizacija događaja, fotografija i grafički dizajn imaju sa kreativnim industrijama i biznisima. Imaćete priliku i da saznate kako ukoliko steknete određeno znanje iz pomenutih oblasti imate početnu osnovu za pokretanje jednog kreativnog biznisa.

U okviru projekta Kreativni POMAK, mladi uzrasta 15 do 30 godina iz Timočke krajine (Zaječar, Knjaževac, Bor, Negotin, Boljevac, Sokobanja, Kladovo i Majdanpek) imaće priliku da prođu najpre obuku, a zatim i mentorski program na temu fotografije, grafičkog dizajna i organizacije događaja.

Sve radionice imaće po 10 modula, a na svakoj radionici može učestvovati po 10 učesnika.

Kao uvod u celu priču, uslediće dvodnevna radionica o Kreativnim industrijama i biznisama. Ova radionica ima za cilj da predstavi koncept kreativnih industrija, kao i da ukaže na značaj kreativnog delovanja mladih u kontekstu razvoja ove grane koja se znatno brže razvija od ostatka privrede. Samim tim što se tako brzo razvoja, ona predstavlja i veliki potencijal za one koje žele da se uspešno bave nekom od 15 delatnosti koje su obuhvaćene ovom oblasti.

Ko može da se prijavi?

Mladi uzrasta od 15 do 30 godina iz Timočke Krajine

Mladi koji imaju želju da steknu znanja i veštine iz nekih od oblasti kreativnih insutrija zahvaljujući kojima će biti konkurentniji na tržištu rada ili želeti da pokrenu sopstveni biznis.

Mlad i koji žele da učestvuju u kreiranju kreativnih sadržaja.

Mladi kojima je nophodna podrška za razvoj njihovih kreativnih potencijala.

Način i rok za prijavu?

Prijava je moguća popunjavanjem kratkog online upitnika, a rok za prijavu je 30. Jula 2020. godine.

Odabrani kandidati, nakon izvršene selekcije, biće obavešteni o učešću na predstojećim aktivnostima.

Radionice će biti realizovane u toku avgusta i septembra meseca u Prostoru za POMAK uz sve mere opreza radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19.

Nakon završenih radionica, polaznicima sledi mentorski program, tokom koga će raditi na planiranju i organizovanju završne aktivnosti, tokom koje će moći da u praksi primene naučeno.

*Maloletni učesnici koji budu prošli selekciju moraće da dostave saglasnost roditelja/staratelja za učešće na obukama

Projekat Kreativni POMAK realizuje Timočki Omladinski Centar, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Prijava za školu Kreativni POMAK