Home [njuz] POČINJE DRUGA SEZONA ,,CHIPSY AGRO AKADEMIJE“ ZA FARMERE 21. VEKA

POČINJE DRUGA SEZONA ,,CHIPSY AGRO AKADEMIJE“ ZA FARMERE 21. VEKA

236
0

Posle izuzetno uspešne prve sezone, kompanija Marbo Product koja posluje u okviru PepsiCo grupe, najavila je drugu sezonu edukativne platforme ,,Chipsy Agro Akademija“. Ove godine projekat je namenjen studentima četvrte godine Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu i to studentima smerova ratarstvo i povrtarstvo, hortikultura, fitomedicina, agroekonomija i prehrambena tehnologija, modul tehnologija ratarskih proizvoda. Prvo, uvodno predavanje biće održano 23. maja u 11 časova u svečanoj sali Poljoprivrednog fakulteta.

Chipsy Agro Akademija je pokrenuta sa idejom da studentima omogući praktična znanja u oblasti uzgajanja krompira u skladu sa najvišim standardima koji se primenjuju za potrebe proizvodnje brenda Chipsy, a sa ciljem stvaranja farmera za 21. vek. To su znanja i iskustva koja smo sticali godinama kroz edukacije i poslovanje širom PepsiCo sveta, a koja smo uspešno primenili i kroz naše poslovanje na Zapadnom Balkanu. Osim znanja, studenti će imati prilike da dobiju i mentorsku podršku eksperata Agro tima kompanije Marbo Product i steknu uvide u celokupan proces, kako bi u budućnosti imali prilike da budu deo stručnog tima kompanije PepsiCo i učestvuju u proizvodnji najboljeg čipsa“ istakao je Danijel Nedinić, direktor fabrike kompanije Marbo Product.

Stručnjaci agro tima kompanije Marbo Product će predstaviti deo ekspertize u oblasti uzgajanja krompira, a posle uvodnog teorijskog dela, prezentovaće i konkretan zadatak za studente. Rešavanjem studije slučaja, studenti će imati priliku da uđu u finalni izbor i kandiduju se za učešće u praktičnom delu. Najbolja rešenja studije slučaja odabraće stručni žiri koji čine predstavnici kompanije Marbo Product i predstavnici Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Pobednički timovi će učestvovati u praktičnom delu projekta, odnosno u procesu od setve do žetve krompira.

Praktična znanja i veštine, kao i svest o tome kako funkcioniše privredni sektor, su od izuzetnog značaja za naše studente. Poljoprivredni fakultet u Zemunu je institucija koja je čitav jedan vek u sprezi sa privrednim sektorom, trudeći se da prati trendove, kako domaće, tako i svetske, i svojim studentima omogući da tokom svog akademskog razvoja dobiju i praktična znanja iz oblasti poljoprivrede i prehrambene proizvodnje” – izjavio je Dušan Živković, dekan Poljoprivredng fakulteta u Beogradu.

Chipsy Akademija pruža priliku studentima da razviju svoj timski duh pokažu inovativnost u rešavanju studije slučaja, kao i da steknu vredne teorijske i praktične uvide u oblast gajenja krompira. Svi učesnici dobijaju diplomu Chipsy Akademije, a oni koju uđu u uži krug biće u prilici da se oprobaju u setvi i žetvi krompira i proizvedu svoj Chipsy.