Home [njuz] Održan najveći karijerni događaj do sada – Belgrade Youth Fair 2019

Održan najveći karijerni događaj do sada – Belgrade Youth Fair 2019

175
0

Ovogodišnji Belgrade Youth Fair koji je održan 18. i 19. aprila u hotelu Metropol Palace u Beogradu, posetilo je više od 5000 mladih i ambicioznih ljudi u želji da se upoznaju sa najboljim poslodavcima u zemlji. Događaj je realizovan od strane omladinske strukovne organizacije, EKOF Media Grupe, koji već pet godina organizuje ovaj i slične događaje u cilju otvaranja novih karijernih puteva za mlade.

Belgrade Youth Fair predstavlja direktnu vezu između mladih u potrazi za poslom/praksom i poslodavaca koji na interaktivan način uspostavljaju vezu sa svojim kandidatima.

U okviru konferencijskog sadržaja ovog projekta, preko 2000 mladih je učestvovalo na čak 12 predavanja i radionica, potpuno besplatno, usvajajući korisne savete zaposlenih u najprestižnijim kompanijama za koje su dobili i sertifikat.

Učesnici ovogodišnjeg sajma bili su: Pepsi Co – Marbo, Erste banka, Nelt Grupa, Sanne, P&G, Atlantic Grupa, PwC, PKC Grupa, BDO, Hemofarm, Metro, Coca Cola HBC, Infostud, Delhaeze, MSG Global Solutions, Trizma, Deloitte, Nestle, Earnst Young, Mercator, NCR Corporation, Milšped, Apatinska pivara, Smurfit Kappa, DDOR, Sitel, Credit Agricole, Galenika, Rapsody, MOL, Atos, Geodis, MCB, Japan Tobacco International, Froneri i kompanija WTS.

Pored sajamskog i konferencijskog dela posetioci su mogli i da učestvuju na 72 simulacije intervjua, gde su svi zainteresovani mogli da vide kako izgleda proces selekcije kandidata za određenu poziciju u okviru određene kompanije.

Na sajamskom delu je bilo moguće i napraviti savršenu sliku za CV, pa je tako preko 1000 kandidata, uz pomoć naših profesionalnih fotografa, upotpunilo i kompletiralo svoje radne biografije.

Osnivač i direktor EMG, Miloš Čevizović, izjavio je pored već napomenutog, da je na petom, jubilarnom Belgrade Youth Fair-u ponuđeno više stotina radnih mesta i praksi od strane kompanija učesnica, kao i to da će se sve radne biografije koje su pristigle čuvati u bazi do kraja godine koja će pomenutim kompanijama biti dostupna, radi eventualnog spajanja mladih sa željenim pozicijama koje se otvore do kraja godine.

U okviru ove organizacije se za naredni period takođe planira organizovanje sličnih manifestacija, koje će mladima u Srbiji i regionu pomoći da se probiju na svom karijernom putu.