Home [treninzi] Škola «Religije Srbije – susreti i prožimanja»

Škola «Religije Srbije – susreti i prožimanja»

38
0

 Beogradska otvorena škola – Centar za istraživanja religije organizuje Školu «Religije Srbije – susreti i prožimanja» u okviru jednogodišnjeg projekta «Religije Srbije – mreža dijaloga i saradnje». Škola će se održati u Novom Pazaru, od 4. do 10. novembra 2007. godine.

Cilj ove Škole je da društveno aktivne mlade ljude, građane Srbije, poduči i informiše o društvenoj ulozi religije u procesu pomirenja, izgradnje mira, procesu sprečavanja i rešavanja konflikata, kao i o značaju razvoja međuetničkog i međureligijskog dijaloga i tolerancije. Dodatno, polaznici Škole će imati na raspolaganju i interaktivni veb portal putem koga će moći da se upoznaju i sa značajem informacionih tehnologija kao komunikacijskim sredstvom u ovom procesu.  

 

Predavači na Školi su eminentni profesori univerziteta, teolozi i mirovni aktivisti.

 

Na Školu u Novom Pazaru će biti primljeno 33 polaznika, državljana Srbije, a prednost će imati mladi ljudi do 30 godina, sa iskustvom u oblasti interreligijskog dijaloga, prvenstveno predstavnici verskih zajednica, teolozi, mirovni aktivisti i predstavnici drugih inicijativa građanskog društva, studenti, aktivisti političkih stranaka, novinari, zaposleni u državnoj upravi i sl. Prilikom prijema kandidata posebno će se voditi računa o podjednakoj zastupljenosti oba pola, kao i o ravnomernoj zastupljenosti polaznika iz različitih okruga u Srbiji.

 

Dodatne informacije o Školi možete naći na veb stranici: www.religijesrbije.bos.org.yu.

Beogradska otvorena škola će snositi troškove puta i smeštaja.

 

Pozivamo sve zainteresovane da pošalju prijemni formular na imejl ili poštansku adresu Beogradske otvorene škole:

 

Program Škole

 

PRIJAVNI FORMILAR CIREL

 

Beogradska otvorena škola – CIREL

Masarikova 5/16

11000 Beograd

tel: 011/30 61 371

faks: 011/ 36 13 112

imejl: cirel@bos.org.yu

 

Konkurs je otvoren do 20. oktobra.

 

Ukoliko imate pitanja, obratite se Davorki Tomanović Baralić na gore navedeni telefon.