Home [akcija] Da li su samo ekološke teme „zelene“?

Da li su samo ekološke teme „zelene“?

116
0

„Green Fest“ i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) pozivaju mlade novinare i studente novinarstva da se prijave na program „EKOLOŠKI OTISAK MEDIJA – TRENDOVI I TENDENCIJE“, koja će biti realizovana u okviru 9. Međunarodnog festivala zelene kulture „Green Fest“, od 13. do 16. novembra 2018. godine, u Domu omladine Beograda.

Program se realizuje u dva segmenta, kroz teoretski deo u okviru koga će biti obrađene različite teme iz oblasti životne sredine  kao i načininjihove  povezanosti, različite novinarske tehnike koje se koriste za prezentovanje informacija za različite formate medija, odabir sagovornika i izvora informacija.

U drugom segmentu programa, učesnici će imati zadatak da naprave reportažu, u formatu koji sami izaberu, uz konsultacije sa mentorima programa, dok će organizatori obezbediti sagovornike za teme koje učesnici budu izabrali. Mentori programa „Ekološki otisak medija – trendovi i tendencije’’ su Aleksandra Vukićević – autor i voditelj emisije „Čekajući vetar“ na Radio Beogradu 2, i Dragan Gmizić – novinar i TV autor.

Najbolji učesnici imaće priliku, nakon festivala, da unaprede svoje znanje kroz rad sa mentorima ovog programa, a reportaže visokog kvaliteta nastale u okviru programa će biti objavljene u nekom od vodećih medija u Srbiji.

Svi zainteresovani  mogu da se prijave do 7. novembra, slanjem radne biografije i popunjenog upitnika koji se može preuzeti na internet prezentaciji festivala – www.greenfest.rs