Home [ knjige/tribine ] U prodaji nova knjiga ‘Oka da ne ispustim dah’

U prodaji nova knjiga ‘Oka da ne ispustim dah’

32
0

oka_da_ne_ispustimOd ponedljeka, 17. septembra, u prodaji nalazi nova knjiga mladog beogradskog autora, Milana B. Popovića pod nazivom 'Oka da ne ispustim dah'. Knjiga predstavlja treći, završni deo trilogije 'Bolji od svog života', započete zbirkama pesama 'Molitva tetoviranog srca' i 'Vreme brutalnih dobronamernika'.

Knjigu, kao i predhodne dve je objavila Narodna knjiga/Alfa.

 Više informacija o izdanju i autoru možete pogledati na internet sajtu autora www.molitvatetoviranogsrca.com.                

 

O knjizi 'Oka da ne ispustim dah':

Kao zreo pesnik, za kojeg je irelevantno da li je rodonačelnik ili epigon, svejedno mu je kojoj će se školi prikloniti, s obzirom na postupak transcendiranja čulnog sveta u igru onostranih, a stvarnih demona i arhanđela, koji i jesu jedina pouzdana datost naših nepouzdanih postojanja. Izrazit, zbilja metafizički, vapaj pesnika, očituje se u tražnji opuštanja, umirenja, smirenja, koja – nasuprot surovom otporu – poetski traju u vrtlogu i turbulenciji jezivog luna – parka naše / ljudske / životne bačenosti u svet. Gust a sveden, razuđen a kontrolisan, bahat a obziran – to je lik koji stoji ispred i iza ovih stihova.

                                                                                                 iz recenzije Olge Stojanović

                               

Ispovedna, reska, nemilosrdna i nepoštedljiva poezija na prvi pogled, duboko sakriva ustreptale misli o smislu i besmislu, o ovom svetu i životu, kroz koji svi mi prolazimo – neko bezbolno i lako, neko suprotno od toga. Ne biti ravnodušan, čak imperativno: boriti se, menjati, izvrći ruglu, patiti zbog sopstvenih bolova, a i tuđih, osnovne su karakteristike ove urbopoetike prema kojoj nikako ne može ostati ravnodušan nijedan čitalac, pogotovo ljubitelj poezije.

                                                                                            iz recenzije Milijane  Jelovac     

 

Izvor: Kontra