Home [njuz] Belgrade Crowdfunding Convention

Belgrade Crowdfunding Convention

140
0

Druga po redu Belgrade Crowdfunding Convention biće svečano otvorena u utorak, 25. septembra od 9.30 časova u Dorćol Platz-u, Dobračina 59 u Beogradu.

Celodnevna konferencija će po drugi put u glavnom gradu Srbije okupiti poznate evropske, regionalne i domaće stručnjake u oblasti grupnog finansiranja (crowdfunding) koji će podeliti znanja i iskustva za sve koji žele da pribave finansijska sredstva za ideje, proizvode ili kampanje.

Program Belgrade Crowdfunding Convention pokriva širok opseg tema u vezi sa grupnim finansiranjem, počev od toga kako funkcionišu najpoznatije svetske crowdfunding platforme, preko potrebnih izmena u pravnoj regulativi koje bi trebalo da olakšaju grupno finansiranje u Srbiji, do blockchain tržišta. Učesnici će imati priliku da čuju priče o najuspešnijim crowdfunding inicijativama iz Srbije, regiona i Evrope, a biće predstavljeno i istraživanje „Grupno finansiranje na bazi nagrada“, analiza pravnog okvira neophodnog za realizaciju grupnog finansiranja.

Svoja iskustva će sa učesnicima konferencije podeliti istaknuti stručnjaci crowdfunding zajednice, poput Olivera Gajde, izvršnog direktora European Crowdfunding Network i Paskala Kondemina iz organizacije Europe at Indiegogo, jedne od najpoznatijih platformi za grupno finansiranje na svetu. Više detalja o programu možete pogledati na https://www.belgradecrowdfundingconvention.com/#program.

Konvenciju organizuju Nemačko-srpska inicijativa za održivi rast i zapošljavanje, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Hajnrih Bel Fondacija (Heinrich Böll Stiftung) i agencija za društveni uticaj Brodoto. Svi segmenti programa su na engleskom jeziku, prevod nije obezbeđen.