Home Usavršavanje iskusnih Nacionalni trening za organizatore Živih biblioteka

Nacionalni trening za organizatore Živih biblioteka

315
0

Grupa “Hajde da…”, u saradnji sa Evropskom fondacijom za mlade, a u partnerstvu sa Savetom Evrope i Kancelarijom poverenice za zaštitu ravnopravnosti, organizuje Nacionalni trening za organizatore Živih biblioteke u Srbiji, koji će se održati u periodu od 4. do 8. jula 2018. godine u Ekološkom centru Radulovački, u Sremskim Karlovcima.

Ovaj trening ima za cilj da razvije standarde kvaliteta u metodologiji organizovanja Živih biblioteka, kao i da obuči buduće organizatore za kvalitetno sprovođenje Živih biblioteka uz poštovanje principa i vrednosti koje stoje iza ovog projekta: ljudskih prava, različitosti i interkulturalnog dijaloga…
Ideja ovog treninga je da se osnaži nova generacija organizatora Živih biblioteka u Srbiji, koji bi se pridružili već postojećoj mreži nastaloj 2012. godine. Postojanje ovakve mreže osigurava kvalitet i saradnju među organizacijama civilnog društva u Srbiji i institucija uključenih u projekat, kao i jači uticaj na lokalne zajednice.
Na kraju treninga, učesnici će samostalno organizovati mini Živu biblioteku.


Pozivamo sve zainteresovane organizacije i pojedince/ke da pošalju popunjen prijavni formular i pismo podrške do 18. juna 2018. godine na mail suzana@hajdeda.org.rs

Izabrani učesnici/e biće obavešteni do 23. juna 2018. godine. Svim izabranim učesnicima biće pokriveni troškovi smeštaja i ishrane. Putne troškove učesnici pokrivaju sami.

Više informacija o samom treningu, kao i prijavni formular možete naći u prilogu.