Home [njuz] +DACIDA TALKS vol.1 Uloga i značaj zajednice u vrednovanju dizajna

+DACIDA TALKS vol.1 Uloga i značaj zajednice u vrednovanju dizajna

99
0

Koja je vrednost dizajna i kakvu ulogu dizajneri danas u društvu imaju? Koliki bi značaj i ulogu zajednice trebale da imaju u vrednovanju dizajna?

Kako funkcionišu stvari u okolnostima gde postoje aktivne dizajnerske zajednice i cenovnik dizajnerskih usluga, a kako u okolnostima gde toga nema?

Zlatka Salopek Radić (http://kunazlatica.com/), grafička dizajnerka, art direktorka i predsednica nadzornog odbora Hrvatskog dizajnerskog drustva u neformalnom razgovoru sa Milicom Pantelić (http://milicapantelic.com/), multidisciplinarnom dizajnerkom i art direktorom iz Beograda, kroz opus svog stvaralaštva i iskustva povućiće paralele i razmeniti iskustva o društvenim okolnostima sa kulturne scene u Srbiji i Hrvatskoj, kao i o tome kako se dizajn vrednuje u obe sredine, sa posebnim fokusom na to kako i koliko zajednica utiče na njegovo vrednovanje.

Razgovor će se odrzati 28.05.2018. od 18:30 putem live-streama na DACIDA youtube kanalu (http://yt.vu/+dacida) kao i na sajtu – dacida.org.

DACIDA je online zajednica koja okuplja kreativce sa ciljem istraživanja, razmene iskustava i pokretanje dijaloga o tome šta zna i biti umetnik u 21.veku.

DACIDA TALKS je serija jednomesečnih dijaloga u formi live-stream-a koja obrađuje teme koje se tiču stvaralaštva i egzistencije umetnika danas.

DACIDA TALKS organizuje DACIDA zajednica ispred udruženja građana “Gradska Gerila” uz podršku Goethe-Instituta Beograd.

___

Više informacija na:

dacida.org