Home [njuz] Studije po starom do 2011. godine

Studije po starom do 2011. godine

32
0

knjiga.jpegKonferencija univerziteta u Srbii uputiće predlog Skupštini da se svim studentima koji uče po starim programima takav način studiranja omogući do kraja 2011. godine, izjavio je juč rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević. "Zakonom o visokom obrazovanju predviđeno je da studentima koji

se nisu prepisali na novi sistem studiranja po starim programima bude omogućeno studiranje do 2007. godine, tražićemo da se to produži do 2011. dodine", rekao je Kovačević agenciji Beta.

On je dodao da je potrebno obaviti i "zakonsku intervenciju" kojom bi svima koji studiraju po programima u skladu sa Bolonjskom deklaracijom i koji ove godine treba da upišu drugu godinu studija, ukoliko steknu uslov, bilo omogućeno da pređu na budžetsko finansiranje. "Prema zakonu, svega 20 odsto studenata koji steknu uslov za upis druge godine moglo bi da pređe na budžet, tražićemo da to kao i do sada bude omogućeno svima", kazao je Kovačević.

Rektor univerziteta u Beogradu najavio je da će u četvrtak o navedenim predlozima razgovarati s ministrom prosvete Zoranom Lončarom i dodao da očekuje njegovu podršku.

Kovačević je rekao da je jedan od razloga za pokretanje ovakve inicijative i izuzetno slaba prolaznost studenata u prethodnim ispitnim rokovima.

Beta