Home [stipendije] Stipendija za obuku za EU projekte

Stipendija za obuku za EU projekte

340
0

Institut za pravo i finansije objavljuje konkurs za stipendiranje dve osobe za najviši nivo obuke za pisanje predloga projekata za EU fondove u organizaciji i sa sertifikatom Evropske trening akademije (EuTA – European Training Academy).

Dve osobe koje budu najuspešnije na konkursu dobiće stipendiju u vidu sufinansiranja za prestižnu sertifikovanu obuku za pisanje predloga projekata za EU fondove pod nazivom NAPREDNI TRENING ZA PISANJE I UPRAVLJANJE PROJEKTIMA ZA EU FONDOVE. Institut sufinansira navedenu obuku u iznosu od 50%.

Ovu petodnevna obuka će se održati u Beogradu u periodu od 20. do 27. aprila 2018. godine organizuje European Training Academy, a sastoji se iz dva nivoa – osnovnog (ukupno 3 dana: 20, 21. i 25. april) i naprednog (ukupno 2 dana: i to 26. i 27. april). Nakon osnovnog nivoa treninga polaznici će biti osposobljeni da pišu predloge projekata za TEMPUS, ERASMUS PLUS, IPA, COST, EUREKA, FP6, FP7 i HORIZON 2020, a nakon naprednog nivoa treninga naučiće kako da pripremaju budžet i kako da upravljaju projektima.
Institut stipendira polaznike za oba segmenta obuke.

Polaznik ove obuke dobija dva sertifikata, za uspešno završena oba nivoa obuke.

Kotizacija obuhvata kompletnu obuku sa izradom sertifikata, materijale, vodič za pripremu i pisanje predloga projekata, osveženje i lagane obroke i iznosi 350E.

Institut za pravo i finansije će sufinansirati dva buduća polaznika za oba nivoa obuke do 50%, tačnije do iznosa od 175E, tako da jednom polazniku ostaje 175E da uplati na ime kotizacije umesto punog iznosa.

USLOVI KONKURSA

Institut će stipendirati dva polaznika od kojih će jedan biti iz redova članova Instituta za pravo i finansije, MEF fakulteta kao strateškog partnera Instituta i ostalih organizacija saradnika, a drugi eksterno, odnosno iz redova onih koji ne pripadaju timu Instituta za pravo i finansije.

Konkurs za stipendiranje se otvara u ponedeljak, 2. aprila i otvoren je do nedelje, 15. aprila do 17:00. Komisija će doneti odluku o konačnim rezultatima istog dana i javiti svim aplikantima do ponedeljka, 16. aprila do 19:00.

Svi dobitnici stipendija će dobiti i besplatnu godišnju članarinu u Institutu, kao i mogućnost da učestvuju u pisanju nekog od projekta u ime Instituta za pravo i finansije.

Aplicira se slanjem mejla na office@ipf.rs, sa naznakom „Prijava na konkurs za stipendiranje – EU projekti“. U okviru prijave, aplikanti šalju jedino CV i rečenicu u kojoj eksplicitno prihvataju da dobiju stipendiju ukoliko budu odabrani (na primer: „Ovim izjavljujem da prihvatam da dobijem stipendiju u vidu sufinansiranja u iznosu od 175E„).

Prednost prilikom selekcije će imati oni kandidati za koje komisija proceni da će imati više benefita od same obuke, kao i da će uspešnije moći da iskoriste sama znanja koja steknu na obuci. Dodatno, aplikanti mogu da obrazlože potrebu za pohađanjem baš ove obuke.

Na ovaj način Institut pokazuje da kao društveno odgovorna institucija prepoznaje tešku finansijsku situciju u kojoj se nalaze svi građani Srbije, a pre svega mladi, te da želi da ulaže u dodatno obrazovanje mladih.

Više informacija o samoj obuci i European Training Academy možete pogledati na zvaničnom sajtu EuTA (srpska verzija sajta) ili kontaktiranjem organizatora, gospodina Ratka Bojovića na info@euta.info I +381.69.822.09.14.