Home [konkursi] Festival „Nova svetlost na dlanu“ u septembru

Festival „Nova svetlost na dlanu“ u septembru

46
0

svetlostFilmski festival Nova svetlost na dlanu, koji će biti održan od 13. do 15. septembra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, predstaviće nove filmske i vizuelne tendencije savremenog digitalnog sveta, a činiće ga takmičarski i revijalni programi, te prateće manifestacije, izložbe i predavanja. Taj festival je, kao pionirski projekat u ovom delu Evrope, osnovala produkcijska kuća Red Production.
Na festivalu će biti prikazani filmovi u kategorijama kratkog filma, kratkog dokumentarnog filma, eksperimentalnog filma i video arta, te animiranog filma – sve u trajanju do tri minuta.
Kao posebna kategorija filmova, biće predstavljen program "Pioniri telefonskog filma" u kome će biti napravljena selekcija kratkih filmova i video radova koji su snimljeni kamerama mobilnih telefona.
Svi radovi snimljeni mobilnim telefonom šalju se isključivo preko interneta i to preko sajta http://www.novasvetlost.nadlanu.com.
Prema navodima organizatora, festival želi da podstakne i popularizuje masovnu upotrebu najsavremenijih tehnologija, mobilne telefonije, kompjutera i interneta kao jedne potpuno nove osnove za vizuelno stvaralaštvo.