Poziv na “Nacionalnu laboratoriju za društvene inovacije” na temu mira i pomirenja u regionu

0
SHARE

Pokret gorana Vojvodine vas poziva na radionicu “Nacionalna laboratorija za društvene inovacije” koja će se održati u utorak, 6. marta 2018. godine u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode (Radnička 20a) u Novom Sadu.

Radionica će se baviti društvenim izazovima na putu ka regionalnom pomirenju i pokrenuće kreiranje inovativnih alata za postizanje mira. Tokom radionice bavićemo se temama

  • (ne)saradnje udurženja građana, medija i javnih institucija po pitanjima društvenih problema;
  • pitanjem (ne)popularnosti teme mira i pomirenja u Srbiji;
  • uticajem regionalnih omladinskih razmena na pomirenje;
  • uloga tri sektora kada je u pitanju prekogranična saradnja;
  • prekogranična saradnja poslovnog sektora, sa fokusom na socijalna preduzeća i njihov uticaj na koheziju u regionu
Radionicu će voditi Branislav Trudić ispred Pokreta gorana Vojvodine i Ilija Jovanović ispred Edukativnog centra Kruševac.
Aktivnost se organizuje u sklopu projekta “Podeljena prošlost, zajednička budućnost” koji Pokret gorana Vojvodine realizuje u partnerstvu sa Omladinskim komunikativnim centrom iz Banja Luke, uz podršku Evropske Unije.
Radionica počinje u 12 časova i traje do 18:15 časova, sa predviđenom koktel pauzom. Za sve koji dolaze izvan Novog Sada, predviđeni su putni troškovi.

Prisustvo na radionici potrebno je prijaviti na ivan@pgv.org.rs do 4. marta, do 16 časova. Potrebno je da pošaljete vaše ime, prezime i naziv organizacije / institucije koju predstavljate. U slučaju da su vam potrebni putni troškovi, molimo vas da navedete odakle dolazite i okvirnu procenu putnih troškova.